Chovanec se dnes sejde se zástupci policie. Řešit se budou opatření kvůli uprchlíkům

28.08.2015 6:19

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) se dnes sejde se zástupci bezpečnostních složek, aby projednali opatření týkající se možného přílivu migrantů. Momentálně existuje několik scénářů, Chovanec s nimi po jednání seznámí premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a další členy vlády.

Chovanec se dnes sejde se zástupci policie. Řešit se budou opatření kvůli uprchlíkům
Foto: Radim Panenka
Popisek: Uprchlíci před autobusovým nádražím v Bělehradě. Do Srbska denně dorazí až tisíc imigrantů, kteří chtějí do EU. Hlavně do Německa či Švédska.

"Ministerstvo vnitra a Policie ČR v současné době situaci v okolních státech monitorují a veškeré informace průběžně vyhodnocují," uvedla mluvčí. V tuto chvíli podle ní nelze říci, jakou trasu uprchlíci zvolí, a zda vůbec půjdou a v jakém počtu, dál přes ČR.

Dopolední schůzky se kromě Chovance zúčastní jeho první náměstek Jiří Nováček, první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek, ředitel Služby cizinecké policie Milan Majer, ředitel odboru azylové a migrační politiky Tomáš Haišman, ředitel Správy uprchlických zařízení Miloslav Koudelný a ředitel odboru operačního řízení HZS ČR Luděk Prudil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…