Chrání tě Peake nebo Nečas, neschopný ministře? John píše o tom, co zradil

24.07.2012 12:43

Předseda Věcí veřejných se pustil do ministra dopravy a bývalého člena VV Pavla Dobeše (LIDEM). Podle něj odmítá přijmout zodpovědnost za své ministerstvo a problémy s centrálním registrem vozidel.

Chrání tě Peake nebo Nečas, neschopný ministře? John píše o tom, co zradil
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

„Nejprve pan Vondra, následně paní Parkanová, nyní Pavel Dobeš. V poslední době se s ministry, kteří nechtějí přijímat odpovědnost za své resorty, roztrhl pytel,“ konstatuje John.

Od Bárty k Peake

Registr vozidel od včerejška provázejí další potíže a Dobeš se podle Johna tváří, že se ho to netýká. „Kdo uhradí tyto nemalé náklady spojené s nefunkčností registru? A to nemluvím o lidech, kteří se rozhodnou vymáhat náhrady škod vzniklých právě kvůli nefunkčnímu systému. Rovněž se musím ptát, zda bude ministerstvo dopravy vymáhat škody po firmě, která dostává 13 milionů Kč měsíčně za funkčnost a údržbu registru. Chci věřit, že odpovědnost bude vyvozena a peníze nepůjdou z kapes daňových poplatníků,“ doufá John.

Celý text Radka Johna ZDE

Podle předsedy VV ale není možné, aby se ministr distancoval od problémů svého resortu. „Kdo je tedy tím, kdo za situaci zodpovídá? Občané, kteří jemu, ani jeho mateřské straně vládních funkcionářů nedali mandát? Nebo je to snad premiér, který ho nekriticky chrání? Či snad vicepremiérka Peake, která s ním má údajně problém, a proto mu dává opakované alibi?  Jsme svědky vrcholného alibismu na vrcholné funkci – skutečné podstaty strany Lidem,“ uvedl John.

Právě do strany LIDEM Karolíny Peake Dobeš odešel poté, co odmítl za VV složit svůj ministerský mandát. Předtím byl však skalně loajální k vlivnému muži VV Vítu Bártovi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …