Čtenář se pustil do hejtmana, který sedí i ve sněmovně. Ten vysvětloval, že ho práce baví

06.03.2014 15:41

Poté, co byl hejtman Vysočiny Jiří Běhounek v pondělí zvolen předsedou správní rady VZP, musel čelit kritice. Kritikům se nelíbí, že zastává několik významných funkcí najednou.

Čtenář se pustil do hejtmana, který sedí i ve sněmovně. Ten vysvětloval, že ho práce baví
Foto: Redakce
Popisek: Jiří Běhounek (ČSSD)

„Není vám trapně, nebo nestydíte se, že spousta lidí nemá práci (viz lednová rekordní nezaměstnanost) a vy sedíte na tolika židlích? Navíc jako poslanec a hejtman jste placen z veřejných peněz. Ještě chápu argument, že jste byl legitimně zvolen ve volbách, proč si ale hrabete dál? Proč jste se stal předsedou správní rady VZP?“ ptá se hejtmana jeden ze čtenářů ParlamentníchListů.cz.

Kritika je jednostranná

Běhounek se brání, že kritika jeho osoby je jednostranná. Chtěl se prý vzdát poslaneckého platu, ale zákon to neumožňuje. „Musím přijmout a vykázat nezdaněný příjem a potom se zdaněnými penězi nějak naložit. Proto tak činím a peníze převádím pro potřebné,“ odmítá kritiku Běhounek.

A dodává, že funkce nesbírá kvůli penězům, ale kvůli práci, která ho baví. „Ale to není možné v ČR vysvětlit, protože zde panuje obecný a živený názor, že funkce je jen pro hrabání peněz a ne pro práci. O efektivitě činnosti a dalších výstupech samozřejmě nebudu psát, protože to nikoho nezajímá. Jsem jistě velmi divný, když chci pracovat pro věc a bez kumulace odměn,“ zlobí se hejtman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…