Další propagandistická masáž ČT. Dříve Moskva, dneska Brusel, píše znechucený Petr Štěpánek

01.03.2019 11:20

Hudebník a spisovatel Petr Štěpánek je šokován z toho, jakou hnusárnu udělala Česká televize. Místo neutrální informace nám prý dopředu podsouvá, co si máme myslet. Svým titulkem „Velká Británie má možnost složit prostřednictvím druhého referenda reparát“, který hlásala po celý den ČT24, prý masíruje diváky tím, že brexit je něco špatného. „Reparát je ale opravná zkouška, když se něco nepovedlo,“ dodává Štěpánek.

Další propagandistická masáž ČT. Dříve Moskva, dneska Brusel, píše znechucený Petr Štěpánek
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

„Skutečnost se má tak, že v Británii se nic špatného ani dobrého nestalo. Pouze se tam něco stalo. A o tom, zda to je špatné, nebo dobré, si můžeme každý myslet, co chceme,“ míní Štěpánek. Šokuje jej, jak tuto zprávu uchopila veřejnoprávní televize. „Namísto neutrální informace nám Česká televize už dopředu podsouvá, co si máme myslet. Masíruje diváky, že brexit je něco negativního,“ říká.

České televizi proto připomíná, že nedobrovolnými poplatníky veřejnoprávní televize jsou také lidé, kteří mají na věc úplně odlišný názor. Včetně téhle konkrétní, která se týká brexitu. „Proč mají spolufinancovat vysílání, které je proti nim a jejich názorům již dopředu zaujaté,“ nechápe Štěpánek.

O tom, jak má správně nestranná televize fungovat, má Štěpánek jasnou představu. „Skutečně nezávislá a nestranná televize ve zpravodajství odvysílá strohé informace, co se stalo, kde se to stalo, kdy se to stalo, kdo u toho byl, co k tomu kdo řekl. A pak si do studia pozve komentátory rozdílných názorů, kteří se na věc podívají z různých stran a úhlů,“ uvedl s tím, že až pak ponechá na divákovi, aby si závěr učinil sám. „Tohle je přesně to, co Česká televize nedělá. Viz REPARÁT,“ podotkl.

Původní text ZDE

Všímá si, že jednostranná masáž, kterou Česká televize za naše vlastní peníze provádí, je dlouhodobá. „Nijak se v tom neliší od své předchůdkyně, socialistické Československé televize. Jediný rozdíl je v tom, že zatímco dříve redaktoři z Kavčích hor odezírali z úst moskevských, dnes ve zbožné úctě hledí k Bruselu,“ dodal Štěpánek na závěr a znovu zopakoval, že neexistují žádné důvody, proč bychom něco takového měli nadále financovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

17:01 Macronův sen o míru během olympiády. Hoffman tuší, proč nevyjde

POHLED IVANA HOFFMANA Sprnová olympiáda v Paříži se Emmanuelu Macronovi zdá vhodnou příležitostí, ab…