Debilní otázky? Pavel Novotný drsně k věci, za kterou byl odsouzen

28.02.2020 18:02

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný před pár týdny upozornil na tři ženy, které převáděly malé děti přes železniční přejezd ve chvíli, kdy byly závory dole a světelná signalizace všem jasně říkala, že na přejezd nemá nikdo vstupovat. Podle informací Českého rozhlasu však učitelky nespáchaly trestný čin. A co na to Pavel Novotný? Nahlédněte.

Debilní otázky? Pavel Novotný drsně k věci, za kterou byl odsouzen
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Novotný při projevu

Na počátku února starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný upozornil na kamerový záznam pořízený kamerou umístěnou na radnici. Zachytila dvě ženy, jak převádějí přes nedaleký železniční přejezd skupinu dětí. Jenže tak činily ve chvíli, kdy byly závory dole a jasně viditelná signalizace dávala jasně najevo, že na koleje nikdo vstupovat nemá. Jeden vlak už sice přes přejezd přejel, ale podle Novotného ani tak nebylo v pořádku převádět děti přes uzavřený přejezd.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí

Starosta dal jasně najevo, že dámy teď možná budou mít problémy, ale jemu jich není líto, protože mohly ohrozit děti.

To video mě skutečně šokovalo. Já nerad nadužívám to slovo, ale za celou dobu, co spolu točíme, jsem byl opravdu skutečně šokovaný,“ poznamenal pro MallTV.

Dokázal si totiž představit, že špatné příklady táhnou a až děti půjdou příště znovu přes přejezd, tak hrozí, že do něj vběhnou, závory nezávory, červená nečervená, protože to přece předtím viděly dělat paní učitelky.

„Takže, jestli ten dnešek byl k něčemu dobrej, když už se těm ženským zničil život, tak k tomu, že se ku*va zlepší chování lidí nejen tady na tom přejezdu,“ zesílil do kamery hlas Novotný se zvláštním důrazem na sprostý výraz v první únorový týden.

Podle informací Českého rozhlasu však příslušné orgány dospěly k závěru, že ženy nespáchaly trestný čin.

„Vyhodnocením kamerových záznamů a výslechem svědků kriminalisté došli k závěru, že nebyly naplněny znaky skutkové podstaty jakéhokoli trestného činu, které by opravňovaly zahájit trestní stíhání konkrétních osob,“ sdělil v pátek mluvčí pražských policistů Jan Rybanský.

„Z tohoto důvodu a po konzultaci s dozorujícím státním zástupcem byla celá věc předána příslušnému státnímu orgánu k dořešení. V tuto chvíli je tak událost vedena jako podezření ze spáchání přestupku v dopravě,“ dodal.

A co na to starosta Novotný? Ten je prý spokojený, že se štábní kultura na přejezdu podstatně zvýšila.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

„Pro od rána mě ve dvou věcech od práce rušící novináře: 1. Všechno to nakonec dopadlo skvěle, štábní kultura na přejezdu nevídaná. 2. Kvůli boji s Markem Vítem budu jednou blahořečen, tak mi nedávejte debilní otázky na stanovy ODS, mluvíte s budoucím premiérem!“ napsal na sociální síti Twitter.

Pavel Novotný promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…