Dement, primitiv, tupá masa. Petr Robejšek narazil na slovník obránců demokracie

07.02.2019 13:46

Politolog Petr Robejšek se prostřednictvím svého blogu na serveru Aktuálně.cz rozhodl odpovědět na otázku psychiatra Radkina Honzáka, jenž se v jednom z článků ptal, zda je ve slušné společnosti někdo, kdo dokáže oslovit ty, kteří volí premiéra Andreje Babiše a prezidenta Miloše Zemana.

Dement, primitiv, tupá masa. Petr Robejšek narazil na slovník obránců demokracie
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Petr Robejšek

„Pro začátek by pomohlo, kdyby Honzákova ‚slušná společnost‘, já raději používám pojem salonní levice, přestala spílat těm lidem, jejichž sympatie chce získat. Sami sice ‚hate speech‘ zakazují, ale když mluví o obyčejných lidech, tak se to hemží pojmy jako ‚dement‘, ‚primitiv‘ anebo ‚tupá masa‘. Účelné není ani to, říkat o lidech, že jsou ‚narcistní‘, ‚neschopní a toužící po sociálním zajištění‘ anebo ‚hledají ochranu mocného vůdce‘. Salonní levice přece velmi dobře ví, že i ona sama nesnáší kritiku,“ poznamenal úvodem Robejšek. A dodal, že jediným cílem „slušné společnosti“ je podle jeho názoru zbavit moci prezidenta a premiéra. 

Původní text ZDE

„Ale kdyby přes noc zmizeli oba její úhlavní nepřátelé a Honzákovi favorité by se dostali k moci, jaký politický program by vlastně začali uskutečňovat? Obávám se, že to občané tuší a ideová nabídka salonní levice jim připomíná návštěvu v domě hrůzy plném multikulturálních strašidel,“ dodal Robejšek. 

Anketa

Udělal Zeman dobře, když blahopřál Juanu Guaidóovi k převzetí úřadu prezidenta Venezuely?

hlasovalo: 14871 lidí

„Po ideologii ‚slušné společnosti‘ prostě není poptávka. K tomu, aby se to změnilo, by bylo především třeba, aby lidé jako on pochopili, že inteligence má společnosti sloužit, ale nesmí jí vnucovat svůj vlastní hodnotový systém,“ uzavřel Robejšek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…