Dobeš je neklidný kvůli plzeňským právům. Studenti se jinam nevejdou

28.02.2012 18:31

Ministr školství Josef Dobeš si neumí moc představit, že by jiné právnické fakulty přijaly studenty z Plzně. Dnes o tom jednal s jejich zástupci a dospěl k závěru, že na studenty není místo. O problému ale hodlá diskutovat ještě se svými poradci.

Dobeš je neklidný kvůli plzeňským právům. Studenti se jinam nevejdou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

Poté, co plzeňská práva ztratila akreditaci, se řeší problém, kam půjdou jejich studenti. Nyní navštívilo šest jejich zástupců ministra školství Josefa Dobešem aby s ním probrali možná řešení. Ten si ale zatím není jistý a hodlá se ještě poradit s odborníky. Definitivně rozhodne příští týden.

"Do té doby potřebuji získat právní pohledy na proces, jaké možnosti v této situaci má ministerstvo a ministr, aby případně rozhodnutí nebylo zpochybněno," uvedl Dobeš pro iDnes.cz.

"Situace na právnické fakultě je něco, co mě činí neklidným," prohlásil také po jednání. Není tak vůbec jisté, kde plzeňští studenti skončí. „Rozhodnutí bude více motivováno mým vědomím a zejména svědomím," ujišťoval Dobeš.

Zároveň však připustil, že pravděpodobně nebudou moci jen tak studovat na jiných fakultách. "Zjišťovali jsme možnosti a nevidím příliš optimisticky, že by bylo možné někde absorbovat tolik studentů," dodal ministr.

Studenti však věří, že ministr pro ně udělá, co bude moci. "Jsme skálopevně přesvědčeni, že pan ministr rozhodne spravedlivě, a šťastní, že se tím zabývá. Jsme přesvědčeni, že naše škola funguje stejně jako ostatní vysoké školy," uvedl jeden z jejich zástupců Jakub Sivák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

18:50 „Ostatkový kříž v Německu plném muslimů? Toto hrozí.“ Došlo na protest před svatým Vítem

„Mít milion podpisů, tak snad vyženu všechny ty antikristy z Poslanecké sněmovny,“ zasmál se v nadsá…