Dostal podmínku a bude volebním manažerem. ČSSD to nevadí, je to prý jen vnitrostranická funkce

16.07.2014 16:04

Volebním manažerem ČSSD bude Karel Březina, bývalý ministr, který dostal podmínku za údajný podvod. Straně to však nevadí, v úterý si ho zvolila jako manažera pro nadcházející volby a míní, že jde o vnitrostranickou funkci.

Dostal podmínku a bude volebním manažerem. ČSSD to nevadí, je to prý jen vnitrostranická funkce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

„Mně to nevadí. On bude vykonávat funkci volebního manažera, je to vnitrostranická funkce. Není to nic navenek. Nevím, čemu by to mělo vadit,“ hájí Karla Březinu v rozhovoru pro Lidovky.cz ministr vnitra Milan Chovanec.

Březina přitom dostal roční podmínku za údajný podvod v dozorčí radě Dopravního podniku Praha (DPP), měl totiž jako její předseda neoprávněně pobírat odměny. Podle Chovance však jeho jméno spojené s kampaní straně nijak neuškodí.

„Upřímně řečeno, funkce volebního manažera je neplacená. Je to de facto pomoc té straně a že by se na ni stály fronty, to nestojí. Já jsem hlavně rád, že Karel Březina jako člověk zkušený z komunální politiky tu funkci vzal a bude ji vykonávat. Nikdo nic nenabízel. A Karel Březina má dle mého názoru velkou podporu. Byl odhlasován všemi členy předsednictva,“ uvedl Chovanec.

„Je z prostředí, zná politiku, zná stranu. Bude organizovat volební kampaň, to není žádná hyperfunkce z mého pohledu. Je to jenom funkce volebního manažera, který pomůže organizovat volební kampaně a synchronizovat je v rámci jednotlivých krajů, centra v rámci senátních a komunálních voleb,“ popisuje Březinovu funkci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…