Drábkova nástupkyně bude bojovat za nepovinné sockarty

14.11.2012 7:46

Již v pátek vystřídá odstupujícího ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP09) nová tvář strany – Ludmila Müllerová. Včera to potvrdil premiér Nečas (ODS). Prioritou nastupující ministryně práce bude stabilizace úřadu. Žádné personální změny nechystá, naopak chce bojovat proti povinnosti kritizovaných sKaret.

Drábkova nástupkyně bude bojovat za nepovinné sockarty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Podle svých slov chce Müllerová při nástupu do funkce dát všem zaměstnancům jistotu. Žádné personální změny tak nechystá. „Myslím si, že odborné agendy ministerstva fungovaly bez problému,“ říká v rozhovoru pro Lidové noviny Müllerová.

Personální audit resortu? Příliš složité

Výběrové řízení vypsali akorát na místo šéfa IT oboru, kde působil z korupce obviněný Milan Hojer. Personální audit je podle ní příliš složitá věc na dlouhou dobu, navíc na úřad nastupuje Nejvyšší kontrolní úřad se svou vlastní kontrolou. Nová ministryně spíše začne u smluv.

Jednou z nich bude i smlouva s Českou spořitelnou ohledně kritizovaných sKaret. Müllerová tvrdí, že ministerstvo i spořitelna jsou ochotny zasednout k jednomu stolu a o dalších právních úpravách jednat. „Vůle ke změnám tu je,“ říká k sockartám s tím, že už je to s kritikou karty trochu psychóza.

„Já jsem rozhodnuta bojovat za zachování identifikační funkce a částečně platební funkce,“ říká pro Právo. Jinými slovy by Müllerová chtěla, aby karta nebyla povinná.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…