Už je to jisté, Drábka střídá Müllerová. Nečas si jí prozkoušel

13.11.2012 13:42

Ludmila Müllerová se nejspíš s konečnou platností stane ministryní práce a sociálních věcí. V pondělí si ji prý předvolal premiér Nečas na pohovor, který dopadl úspěšně, a tak by se v pátek měl na Pražském Hradě uskutečnit jmenovací akt.

Už je to jisté, Drábka střídá Müllerová. Nečas si jí prozkoušel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

„Ano, bude jmenována v pátek,“ uvedl pro server Idnes.cz premiér Petr Nečas. S prezidentem Klausem už prý vše domluvil.

Nová ministryně už s ním v pondělí absolvovala pohovor. „Bylo to jako u zkoušky, ale byla jsem připravená,“ uvedla sama Müllerová. Na konci jí však premiér výsledek přijímacího pohovoru nesdělil, pouze informoval, že se rozhodne do konce týdne. O svém angažmá se tak dozvěděla až v úterý na jednání vedení TOP 09.  

Müllerová nahradí ve vládě Jaromíra Drábka, který musel odstoupit v říjnu poté, co si policie přímo na úřad přišla pro jeho nejbližšího spolupracovníka Vladimíra Šišku. Na některé jeho kroky by však chtěl a navázat. „SKarty jsou projekt, který posunul situaci kolem výplat sociálních dávek dopředu, ale je třeba se bavit o tom, zda mají být dobrovolné a jaké má sKarta plnit funkce,“ řekla například o kontroverzním projektu elektronických výplat sociálních dávek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…