Dvojitého agenta Skripala dnes propustili z nemocnice. Kam ho odvezli, to nikdo netuší

18.05.2018 14:47

Bývalý ruský zpravodajec a britský agent Sergej Skripal, jenž byl na britské půdě otráven jedem ze skupiny Novičok, měl být podle všeho mrtvý. Jenže, díkybohu, není. Podle informací agentury Reuters je Skripalův zdravotní stav dnes dokonce natolik dobrý, že mohl být propuštěn z nemocnice.

Dvojitého agenta Skripala dnes propustili z nemocnice. Kam ho odvezli, to nikdo netuší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Velké Británie

4. března tohoto roku byl ve Velké Británii otráven bývalý ruský plukovník vojenské rozvědky Sergej Skripal. Podle expertů byl otráven jedem ze skupiny látek označovaných jako Novičok, které se vyvíjely ještě v dobách Sovětského svazu. Britská premiérka Theresa Mayová dala tehdy jasně najevo, že v útoku má podle jejího názoru prsty Ruská federace. Kreml to okamžitě odmítl.

Experti se většinou shodovali také v tom, že pokud byl Skripal otráven Novičokem, nepřežije.

Jenže podle informací agentury Reuters je na tom Skripal už tak dobře, že jeho život není ohrožen. A nejen to. Skripal byl propuštěn z nemocnice. Jeho dcera Julie, která byla otrávena toutéž látkou, opustila nemocnici již před několika dny.

Je skvělé, že se Sergej Skripal cítí natolik dobře, že může opustit okresní nemocnici v Salisbury, prohlásila Cara Charles-Barksová, ředitelka nemocnice.

Rodinu nyní chrání řada bezpečnostních opatření, policie je však nechce blíže specifikovat. Vyšetřovatelé především doufají, že lepší zdravotní stav Sergeje Skripala a jeho dcery dovolí oběma poškozeným lépe popsat policii, co se vlastně stalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…