Erik Best před kamerou PL zhodnotil situaci v ČSSD. Se Sobotkou je prý zle

02.03.2018 20:50

Novinář Erik Best bude hostem Horkého tématu Radima Panenky na serveru ParlamentníListy.cz. Mimo jiné pohovoří o vzniku vlády.

Erik Best před kamerou PL zhodnotil situaci v ČSSD. Se Sobotkou je prý zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Já jsem si toho také všiml. Možná nezná Ústavu. Ale ne, já jsem to pochopil tak, že poslanec musí občas akceptovat to, co říká politická strana, i když je to trošku legrační vzhledem k tomu, že on byl ten, kdo diktoval, co vlastně říkala ČSSD. Ale pochopil jsem to jako náznak toho, že možná nakonec by nepodpořil tu vládu, dokonce kdyby to odsouhlasili delegáti sedmého dubna, i navíc by to odsouhlasili členové v referendu, tak možná naznačoval, že by to stejně nepodpořil při hlasování o důvěře ve Sněmovně,“ rozhovořil se Best o vzniku vlády premiéra Andreje Babiše za podpory ČSSD a zřejmé nepodpory ze strany expředsedy vlády Bohuslava Sobotky. 

„To znamená, že v ČSSD momentálně není nikdo, kdo by byl na straně pana Sobotky. A proto začal dneska takhle mluvit. Protože jeho tábor není vůbec zastoupen, nebude-li někdo zvolen místopředsedou. Takže někdo musí... A Sobotka je nejvýznamnější osobnost toho tábora, pan Chovanec zmizel, příliš nemůže zastupovat ten tábor. Pan Pokorný odešel z Facebooku, nemají ani tuhle možnost, takže kdo jinak,“ dodal Best.

Celý pořad Horké téma uvidíte v sobotu večer na serveru ParlamentníListy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…