Exposlankyně si stěžovala ČT na ubohého Moravce. Teď dostala z Kavčích hor odpověď, nad kterou jí došla slova

06.09.2016 17:15

Bývalá poslankyně ODS Kateřina Dostálová nedávno poslala otevřený dopis České televizi, jelikož nesouhlasila s obsazením jejích diskusních pořadů. Ten se hemžil slovy jako „idioti“, „nekreativita“, brak. A v úterý jí přišla odpověď, která ji nijak nepotěšila.

Exposlankyně si stěžovala ČT na ubohého Moravce. Teď dostala z Kavčích hor odpověď, nad kterou jí došla slova
Foto: ODS
Popisek: ODS

Dostálová napsala dopis řediteli ČT Petru Dvořákovi, ve kterém si stěžovala na naprostý nedostatek invence s ohledem na hosty diskusních pořadů. Vadil jí také moderátor Václav Moravec. „To je tak ubohý. Proč vám platíme tuto nekreativitu?“ posteskla si Dostálová.

A dnes jí dorazila reakce na její dopis. „Ve svém vyjádření jste neuvedla konkrétní připomínky, které by podložily Vaše hodnocení moderátora pořadu,“ uvedla manažerka Diváckého centra Miroslava Pevná s tím, že vše odpovídá zásadám zpravodajství.

Celé znění dopisu zde

„Ambicí pořadů Otázky Václava Moravce i Fokus Václava Moravce je vytvářet otevřený prostor pro veřejnou rozpravu o otázkách veřejného zájmu,“ pokračovala Pevná s tím, že postup a vystupování pana Moravce je v plném souladu s jeho rolí a zcela vyvážený.

„A teď babo raď! To nebylo pro paní Pevnou a já jí děkuji za odpověď. Ale takováhle odpověď je, jako když si zadáte zadání do automatu,“ konstatovala Dostálová s tím, že její otázka „zněla jasně“. Když jsou totiž sociální sítě plné chytrých lidí, proč je třeba proti sobě stavět dva příslušníky stejné politické strany?

Na závěr dodala, že Moravcovo vystupování je odpovídající tomu, jak školil v Českém rozhlase. „Podle toho to vypadá. ZRUŠIT!“

Celý příspěvek Dostálové zde:

Dobrý den, paní Dostálová,

z pověření generálního ředitele České televize Petra Dvořáka reaguji na Váš e-mail, ve kterém vyjadřujete nespokojenost s moderátorem Václavem Moravcem.

Ve svém vyjádření jste neuvedla konkrétní připomínky, které by podložily Vaše hodnocení moderátora pořadu. Mohu tedy uvést v obecné rovině, že moderátoři České televize vedou rozhovory s hosty podle zásad, které jsou platné a kodifikované pro tento zpravodajský žánr.

Ambicí pořadů Otázky Václava Moravce i Fokus Václava Moravce je, vytvářet otevřený prostoru pro veřejnou rozpravu o otázkách veřejného zájmu, aby tak měl každý divák možnost vidět danou problematiku z více úhlů pohledu a vytvořit si tak vlastní názor. Jsme přesvědčeni, že moderátor Václav Moravec tuto roli splňuje.

Ze všech dosavadních obsahových analýz nezávislých agentur vyplývá, že pořad Otázky Václava Moravce, včetně vystupování jeho moderátora, je vyvážený a nestranný, což zaznělo i v nedělním vydání.

S pozdravem

Miroslava Pevná
Manažerka Diváckého centra

ČESKÁ TELEVIZE

A teď babo raď! To nebylo pro paní Pevnou a já jí děkuji za odpověď. Ale takováhle odpověď je, jako když si zadáte zadání do automatu. Má otázka zněla jasně. Denně tady čtu spoustu skvělých komentů. A když už si ten b.....musíme platit, tak jsem poslala námět na nový pořad. Face to face a bez moderátorů. Slovy paní Pevné vidím problematiku z více úhlů pohledu. Ale když mi Moravec proti sobě posadí dva anonisty? A já ho pamatuju jak jezdil školit i do ČRo. Podle toho to vypadá. ZRUŠIT!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…