FOTO Aféra Nagyová: Luxusní hotel, kde se to všechno peklo

14.06.2013 10:41

Luxusní pražský hotel Ventana poblíž Prašné brány měl být svědkem mnoha schůzek vlivného podnikatele Ivo Rittiga s pražskými politiky a úředníky. Nyní vyšlo najevo, že měl být ve zdejších apartmánech Rittig dlouhodobě odposloucháván. Jednalo se prý o součást širokého zátahu ÚOOZ.

FOTO Aféra Nagyová: Luxusní hotel, kde se to všechno peklo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hotel Ventana nedaleko Staroměstského náměstí

Podle informací médií byly již dva roky instalovány odposlechy, které zaznamenaly stovky hodin hovorů vlivného podnikatele Ivo Rittiga. Muž, označovaný někdy za nejvlivnějšího bosse pražského podsvětí, měl být odposloucháván kromě kanceláří své společnosti Rittig&Partners v Celetné ulici rovněž v nedalekém hotelu Ventana.  

Luxusní hotel sídlí poblíž Prašné brány v domě, v jehož přízemí sídlí prodejna šperků Swarowski, ovšem donedávna zde sídlily nejvýznamnější oděvní značky. Rittig, sám majitel několika oděvních obchodů, prý apartmány hotelu rád využíval ke schůzkám s politiky a úředníky pražského magistrátu. Právě o těchto jeho kontaktech se často spekulovalo.

Ve čtvrtek policie kromě nedalekých Rittigových kanceláří a jeho vily na Vinohradech dorazila rovněž sem, do jeho oblíbeného hotelu. Celé dopoledne zde probíhal zásah zakuklenců z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Ti podle informací MF DNES Rittiga podezírají z několika trestných činů, z nichž některé souvisí i s veřejnými zakázkami na pražském magistrátu. Je tedy možné, že se jim odposlechy z hotelu Ventana budou velmi hodit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…