FOTO Klaus ml. se vyfotil se srbskými školačkami. Tím, co k tomu následně připsal, ale rozpoutal bouři

24.03.2019 17:20

Poslanec a předseda školského výboru Václav Klaus mladší zase zvedl ze židle nejen své kolegy. Vydal se na služební cestu do Srbska, kde se vyfotil s protestujícími studentkami za záchranu klimatu. Fotografii pak umístil na sociální síť a za ironický komentář, jenž k ní připojil, je pořádně od poslance Romana Sklenáka (ČSSD) a novináře Jana Moláčka tepán.

FOTO Klaus ml. se vyfotil se srbskými školačkami. Tím, co k tomu následně připsal, ale rozpoutal bouři
Foto: screen: ČT24
Popisek: Václav Klaus mladší při svém vystoupení v Poslanecké sněmovně

Studentské demonstrace nedávno Klaus junior odsoudil se slovy, že politika do škol nepatří. Způsob, kterým na ně nyní upozornil, označují někteří za nevhodný a výsměšný. Šéf školského výboru pobýval se svými kolegy několik dní v Srbsku, kde se někteří studenti také zapojili do protestu Fridays For Future.

Anketa

Pro koho byste hlasovali ve 2. kole prezidentských voleb na Slovensku?

hlasovalo: 10456 lidí

Dvě protestující studentky si v Srbsku odchytil, společně se s nimi vyfotil a k fotografii pak na Facebooku připsal, že když udělá něco pokrokového jako například, že se vyfotí na Fridays For Future v Novim Sadu s protestujícími děvčaty, nikdo to neocení.

K tomu ještě podotkl, že protestujících dívek tam bylo pouze osm.

Ironicky pak ještě dodal, že dívky se chudinky ochotně vyfotily s anglicky mluvícím podivným strejdou a netuší, že je za to vyloučí z protiklimatického hnutí. 

Jak se dalo čekat, našli se tací, kterým jeho příspěvek hnul žlučí. Roman Sklenák z ČSSD na to reagoval se slovy, že je mu smutno z jeho kolegů – politiků, kteří se vysmívají teenagerům za jejich akci Fridays For Future.

Sám prý naopak studenty při každé příležitosti prosí, aby do věcí veřejných mluvili mnohem více. Proto jej na rozdíl od Klause mladšího prý tato jejich iniciativa mimořádně těší a všem aktivním lidem za ni poděkoval.

V jeho názoru mu přitakal komentátor Jan Moláček a ke Klausovu příspěvku poznamenal, že on by zase připomněl ODS, že tento Klaus ml., kterému není trapné zneužít vstřícnosti dvou studentek, a ještě se tím chlubit a dávat k tomu smajlíky, jako by šlo o něco vtipného, je pořád předseda školského výboru.

V Česku v první polovině března stávkovaly tisíce studentů proti ignorování změn klimatu. Klaus mladší byl jedním z těch, kdo se vyjadřovali jasně proti. „Politika do škol nepatří. Děti se v ní mají cítit bezpečně. Mají právo na svobodné vzdělání a není možné je vystavovat do situace, kdy většina bude proti nim z politického hlediska,“ uvedl Klaus ml., nedávno vyloučený z ODS pro své postoje a výroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…