Fakt Bohdalová? To si snad nezasloužila. A noří se další jména

07.01.2021 11:42

Ještě loni se začala řešit otázka, kdo přiblíží očkování národu a deník Blesk přišel se jménem Jiřiny Bohdalové. Ovšem to byl údajně jen komunikační šum. Ale otázka, zda je skoro 90letá herečka vhodná, zůstala. Podle některých velice, podle jiných nezabere na odmítače očkování. Ale podle členky Rady ČTK Angeliky Bazalové se Bohdalová svou touhou nechat se očkovat, i když nebyla v seznamu, proslavila natolik, že už tváří kampaně de facto je.

Fakt Bohdalová? To si snad nezasloužila. A noří se další jména
Foto: Repro Youtube
Popisek: Herečka Jiřina Bohdalová na pohřbu Karla Gotta

Anketa

Může Donald Trump za útok demonstrantů na Kongres USA?

25%
75%
hlasovalo: 12937 lidí

Kdo dostane vakcínu první a kdo ji bude podporovat? Tyto otázky se spojily u jména herečky Jiřiny Bohdalové. Ta v rozhovoru pro Deník N uvedla, že by dnes, tedy 7. ledna, měla být očkována. „Doufám, že v mém věku, kdy mi bude za pár měsíců 90 let, mě vezmou i bez protekce a bez předbíhání,“ vyjádřila se herečka, IKEM ji však zřejmě zklamal svým vyjádřením, protože očkováni budou prý pouze zdravotníci a hospitalizovaní senioři.

I informace o tom, že by Jiřina Bohdalová měla být tváří kampaně propagující vakcínu, jsou dle deníku iDnes informačním šumem, protože Bohdalová neměla prý propagovat očkování, ale antigenní testování.

Nicméně, otázky o její vhodnosti jako tváře kampaně, která má přesvědčit občany ČR, aby si vakcínu nechali aplikovat, už žijí svým vlastním životem. O tom, že je Bohdalová vhodná, pochyboval například spolupředseda Zelených Michal Berg: „Bohdalka je vhodná celebrita pro podporu očkování? Když se dívám, jaké typy lidí očkování odmítají, tak to jsou většinou nevzdělaní lidé, nejrůznější ezotýpci nebo radikální fotbaloví fanoušci.“ A doporučil, že očkování by pro tyto lidi měli propagovat např. zpěvák Daniel Landa, herec Jaroslav Dušek, skupina Kabát nebo dokonce nejslavnější český hokejista Jaromír Jágr.

O důvěryhodnosti Jiřiny Bohdalové pochyboval také redaktor Týdeníku Hrot Jan Brož: „Očkování pro mě dosud nebyla otázka, chtěl jsem jít co nejříve, jak to bude možné. Pak jsem se ale doslechl, že tváří očkování se má stát Jiřina Bohdalová a začínám mít pochybnosti. To opravdu nesehnali někoho důvěryhodnějšího?“ Podle Brože jsou lepšími kandidáty třeba moderátor Marek Eben nebo herečka Libuše Šafránková.

Pozitivně se o Bohdalové jako tváři vakcinace vyjádřila naopak členka Rady ČTK Angelika Bazalová. „Bohdalka jako tvář očkování by myslím byla dobrá volba. A mluví o tom dost sympaticky. Já myslím, že by starší generaci  mohla přesvědčit,“ řekla a okomentovala i nedávný komunikační šum. Ten je podle ní prospěšný: „Mně připadá ta situace, jak se slavná devadesátiletá herečka cpe za každou cenu k očkování a dokonce předbíhá frontu, jako nejlepší skeč, co kdy byl. Líp by to nedal ani Čtvrtníček  A kdybych byla markeťák pověřený propagací očkování, tak si vrním blahem, protože tohle je nejvíc. Ve světle toho mi úvahy, jestli ji naočkují sedmého nebo patnáctého, přijdou méně důležité. Pro seniory je to prostě dobrý signál. Za skandální považuji spíš to, že se místo seniorů očkují čtyřicetileté  účetní ve špitále. Jo, to je problém. To je předbíhání.“

A epidemiolog Hynek Pikhart konstatoval, že 89letá Bohdalová do skupiny, která by měla být očkována jako první nepochybně spadá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…