Faltýnek v ČT znovu útočí na Němečka: Potrefená husa se vždycky ozve

07.11.2014 22:25

V řadách koalice to dnes velmi vřelo, předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek dokonce po slovní přestřelce mezi svým šéfem Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem naznačil, že Němeček by nemusel ve funkci zůstat příliš dlouho. V pátečních Událostech, komentářích České televize podával Faltýnek svůj pohled na věc poté, co rozbroje v koalici hasil sám premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Faltýnek v ČT znovu útočí na Němečka: Potrefená husa se vždycky ozve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek

„Já bych to neviděl jako zvrhávání vztahů v koalici, my jsme pouze upozornili pana premiéra a ministra Němečka, že chceme zprůhlednit finanční toky ve zdravotnictví, což po nás chce i EU, protože do českého zdravotnictví jde 300 miliard korun,“ zdůraznil hned na úvod Faltýnek. Zopakoval tak slova, která pronesl už v odpoledních hodinách. „Potrefená husa začala kejhat,“ pokračoval Faltýnek v tématu a znovu se zaobíral nestandardní léčbou prostřednictvím kmenových buněk.

Prací policie podle Faltýnka je, aby osvětlila, jak to bylo s možnými předraženými nákupy přístrojů v ostravské Fakultní nemocnici, když ji vedl Svatopluk Němeček. A dělo se to v době, kdy vládla ODS, tatáž ODS, která dnes útočí na vládní koalici. A ministr Němeček pořádá zmatené tiskovky.

Faltýnek navíc upozornil na starší komentář dnešního premiéra Bohuslava Sobotky, který předjímal, jak je možné vyvádět peníze z českého zdravotnictví za pomoci léčby s kmenovými buňkami.

Jde o fakta, nebo o řeči ve stylu „jedna paní povídala“

Následně se zastal svého šéfa Andreje Babiše, který někdy hodnotí věci expresivně. Předseda poslaneckého klubu ANO je spíše přítelem vnitrokoaličních jednání.

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL), který byl také hostem pořadu, k tomu poznamenal, že by ministr financí měl sdělovat svá podezření příslušným orgánům, ale nepsat je na Twitter. „Pan ministr Babiš může nakonec říct, ano já jsem na svém účtu na Twitteru přestřelil,“ pronesl Jurečka. Důležitější ale teď bude rozkrýt skutečnou situaci v ostravské Fakultní nemocnici a rozkrýt finanční toky ve zdravotnictví.

Ale pokud ministr Babiš psal na Twitter věci ve stylu „jedna paní povídala“, tak si to podle Jurečky musí koaliční partneři vyříkat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …