Feťáci, dealeři, policejní „hybridi"... Předvolební video ukazuje temnou tvář noční Prahy

07.10.2014 17:59

Neotřelým způsobem přistoupil k volební kampani kandidát politického hnutí Pro Prahu na starostu Prahy 1 Karel Fischer. Vydal se do ulic noční Prahy a na serveru YouTube.com pak zveřejnil výsledek, který natočil Jan Zikmund.

Feťáci, dealeři, policejní „hybridi"... Předvolební video ukazuje temnou tvář noční Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlavní nádraží v Praze

Centrem noční Prahy provází jednačtyřicetiletý muž, který na sebe prozradil, že v Praze žil na ulici od svých 14 let, kdy odešel od rodiny. Sedm let byl na drogách, sedmnáct let se živil prostitucí. A tak život zdejšího podsvětí celkem dobře zná.

Do toho parku pejskaři nechodí. Tam se prodávají a konzumujou drogy

„V tom parku se prodávají a konzumujou drogy. Nechodí tam pejskaři, nechodí tam klasičtí lidé,“ ukazuje spodní části Václavského náměstí směrem k soše koně.

Dále varuje, že u vchodu do metra u koně v blízkosti provozovny McDonald´s postávají drogoví dealeři. A také zloději, kteří si kolemjdoucí otipují podle toho, co mají na sobě. „Pro příště, ty si ten batoh radši příště dávej dopředu,“ radí ženě, která je mimo záběr. Prý když se jim bude její batoh líbit, klidně jí ho odříznou, a nepomůže jí ani to, kdyby šla rychle.

Hybridi jsou policajti, kteří...

„U KFC jsou hybridi, to jsou policajti, kterým po domluvě platíte povinně daň za místo. Proto jsou tady černoši u Janise, černoši Ve Smečkách, kteří vám nabídnou drogy, sexuální kluby, valuty. A další a další věci.“

V závěru videonahrávky zmiňuje podchod před Státní operou, který končí na Fantově kavárně u stanoviště taxíků. Tady je prý další z pražských „šleháren“: „Máte tam drogy, které vám veřejně nabídnou, nepíchnou si to nikde bokem, ale přímo před vámi, takže když tam půjdeš, tak tam budou sedět na zemi...“ končí videonahrávka.

  • Všechny tři díly videonahrávky najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

14:44 To snad není možné... Klaus čekal před studiem a poslouchal Rakušana. Musel se držet

Exprezident Václav Klaus se v Partii na CNN Prima News vyjádřil k 20. výročí vstupu Česka do Evropsk…