Fiala, Jurečka a Pekarová byli společně na pivu. Koalice prý bude do konce roku

04.10.2020 11:52

Trojice lídrů opozičních stran v sestavě ODS, TOP 09 a KDU-ČSL po vyhlášení výsledků krajských a senátních voleb zašla v centru Prahy na pivo. Jednali o společné koalici pro sněmovní volby, kterou by rádi oznámili do konce tohoto roku, píše SeznamZprávy.cz.

Fiala, Jurečka a Pekarová byli společně na pivu. Koalice prý bude do konce roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

„Ušli jsme ve volbách společný kus cesty a ještě nás velký kus čeká,“ naznačil předseda ODS Petr Fiala, že strany by se rády domluvily na společné koalici pro sněmovní volby v příštím v roce. „Můžete se spolehnout. Vypadá to dobře,“ doplnil.

Volby podle něj ukázaly, že posílily opoziční síly a oslabil vládní tábor. „Je zjevné, že sázka na koalice se vyplatila. A lidé mají ohromnou šanci tuhle změnu dotáhnout příští rok,“ pravil Fiala.

Podle předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové voliči jejich spolupráci oceňují. Bezvadně to zafungovalo, leckde jsme byli na bedně. Proto je přirozené, že jsme se chtěli potkat a u piva si pogratulovat,“ řekla.

„Nynější výsledek je signál od voličů, měli bychom to přetavit v jednání o sněmovních volbách,“ sdělil předseda lidovců Marian Jurečka, který chtěl KDU-ČSL původně vést do voleb samostatně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…