Francouzi zahájili boj proti Islámskému státu. A hned učinili vážné zjištění

08.09.2015 16:08

Francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius se přidal ke kritikům přijímání uprchlíků. Přijmout všechny, co utíkají před Islámským státem, by prý byla chyba, která by pro ISIS znamenala vítězství. Dosáhli by totiž toho, po čem celou dobu prahnou. Informují Novinky.cz

Francouzi zahájili boj proti Islámskému státu. A hned učinili vážné zjištění
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem

V Pařízi se koná konference o obětech etnického a náboženského násilí na Blízkém východě, na které vystoupil například francouzský prezident Francois Hollande či ministr zahraničí Laurent Fabius a účastní se jí na 60 zemí.

„Je to velmi komplikované, ale pokud všichni uprchlíci přijdou do Evropy, pak IS vyhrál,“ řekl Fabius v den, kdy Francie podnikla první průzkumné lety nad Sýrií. „Islámskému státu by se takto podařilo etnicky a nábožensky vyčistit oblast, kterou touží ovládnout,“ uvádí Novinky.cz.

Prezident Hollande na úvod konference připomněl naléhavost situace. „Pokud neposkytneme další pomoc zemím, které přijímají uprchlíky, pokud více nepodpoříme rodiny, které jsou v uprchlických táborech nebo které jsou rozmístěny v sousedních zemích, pak nebudeme mít jen tragédii, ale i exodus,“ řekl Hollande.

Hollande také nastínil francouzský plán přijmout 24 000 uprchlíků, což je číslo, které odpovídá nově nastaveným kvótám.

Celý text zde

Podle mnohých expertů přišlo francouzské zapojení do bojů příliš pozdě. A v naprosto nedostačujícím měřítku, jelikož samotné nálety Islámský stát rozhodně neporazí.

A mezitím proud lidí mířících do Evropy stále nebere konce. Jen za pondělí přišlo podle OSN do Makedonie rekordních 7000 syrských uprchlíků. A na řeckých ostrovech jich je kolem 30 000. Na ostrově Lesbos, kde se v současnosti nachází 20 000 uprchlíků, dochází k pravidelným nepokojům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dát důchodcům to, co dáváme na Ukrajinu, tak jezdí na Mallorcu!“ Pravda bolševika ze Slavonic

15:30 „Dát důchodcům to, co dáváme na Ukrajinu, tak jezdí na Mallorcu!“ Pravda bolševika ze Slavonic

„Na Ukrajině jsem byl dvakrát a žádná demokracie tam nikdy nebyla. Vypadalo to tam, já byl v Ivanofr…