Fuksa má zpět svůj post. Po dovolené se vrací do Aeroholdingu

25.07.2013 9:40

Jeden z nedávno vazebně stíhaných exposlanců ODS Ivan Fuksa, kterého Nejvyšší soud minulý týden osvobodil, se po 5. srpnu vrátí na svou pozici v Českém Aeroholdingu. Právě kvůli obsazení tohoto postu jej policie zatkla, vinila ho z přijetí lukrativního pracovního místa coby úplatku za to, že se vzdal poslaneckého mandátu.

Fuksa má zpět svůj post. Po dovolené se vrací do Aeroholdingu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Fuksa

"Pan Fuksa čerpá řádnou dovolenou až do 5. srpna a poté by se měl vrátit zpátky do společnosti na svoji pozici," informovala mluvčí Českého Aeroholdingu Michaela Langronová. Informace zveřejnila Česká televize na svém zpravodajském webu.

Ivan Fuksa spolu s dalšími poslanci občanské demokracie odmítal hlasovat pro vládní daňový balíček, s nímž kabinet Petra Nečase (ODS) spojil svou důvěru. Díky tomu, že tato trojice "rebelů" složila poslanecký mandát, mohly být změny prosazeny a vláda zůstala ve funkci.

Politické dohody kryje imunita, tvrdí NS

Orgány činné v trestním řízení tento postup vyhodnotily jako korupci. Podle spisu měla být nabídka postů ve státních podnicích formou úplatku. Fuksu vyšetřovatelé zatkli při rozsáhlé razii v půlce června. Společně se svými kolegy skončil exposlanec ve vazbě. Z té je ale minulý týden dostalo rozhodnutí Nejvyššího soudu, který tvrdí, že na politickou dohodu tohoto typu se vztahuje poslanecká imunita.

Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan potom oznámil, že proti všem třem bývalým poslancům bude s největší pravděpodobností zastaveno i trestní stíhání, dosud k tomu ale nedošlo, což nyní kritizují jejich obhájci.

Podle advokátů nyní státní zástupci pracují na nové verzi obvinění, která by skutky exposlanců popsala tak, aby se na ně imunita nevztahovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…