Generál Babiš a generál Kalousek. Končící primátor Hudeček promlouvá

08.11.2014 21:11

Končící pražský primátor Tomáš Hudeček tvrdě zúčtoval se svou bývalou domovskou stranou TOP 09. V rozhovoru pro server Echo24.cz stranu přirovnal k Babišovu hnutí ANO. Obě strany jsou podle jeho názoru zřízeny tzv. shora a mají primárně sloužit jako politická vojska, která „generálové Babiš a Kalousek“ využívají ve vzájemných střetech. Ve střetech, které jen prohlubují chaos v české politice.

Generál Babiš a generál Kalousek. Končící primátor Hudeček promlouvá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

„Jsem přesvědčen o tom, že současný i bývalý ministr financí v zájmu svého vlastního boje v Parlamentu potřebují mít jako generálové vojska pod sebou kompletně sešikovaná. Z tohoto pohledu mi to obojí připadá jako jedno a to samé. Obě ta vojska se pod těmi generály vyčerpávají smrtelným soubojem, kde není vítěz, ani poražený. A nemá to nic společného s komunální politikou,“ zdůrazňuje v rozhovoru Hudeček, který tvrdí, že pěti let prožitých v TOP 09 nelituje. Jen získané zkušenosti už využije mimo tuto stranu.

Lidé hledají silného vůdce

Hudeček také vyjadřuje jednu zásadní obavu. Čeští voliči jsou podle jeho názoru zmatení, a to už od dob opoziční smlouvy Miloše Zemana a Václava Klause, kdy jim napřed politici tvrdili cosi o nesmiřitelné levici a pravici a nakonec se zachovali zcela jinak. Tady někde má podle Hudečka počátky dnešní chaos a lidé hledají silného politického vůdce, který by je z tohoto chaosu vyvedl. V roce 2010 se jim zdálo, že by se to mohlo podařit Karlu Schwarzenbergovi s TOP 09 a dnes se jim zdá, že to bude Andrej Babiš (ANO).

„A já se trochu obávám, že v roce 2017 to bude ještě někdo jiný. Očekávám, že další bude nějaká recesistická strana nebo hnutí. Na pořádnou demokratickou politiku si budeme muset ještě několik let počkat,“ podotýká.

Uživíte se?

Následně opětovně ujišťoval, že v pražském zastupitelstvu nebude spolupracovat s ANO, byť na komunální úrovni nemá podle jeho názoru smysl ona „zákopová válka", kterou spolu vedou Kalousek a Babiš. Hudeček je připraven zůstat zastupitelem za klub TOP 09 a nezávislí.

V roli primátora za pár dní skončí, čímž přijde o primátorský plat, ale dobře se uživil i předtím, než se stal primátorem, takže v závěru rozhovoru ujistil, že se uživí i teď. Primátor si prý přijde asi na šedesát tisíc měsíčně a on si jako OSVČ je schopen vydělat i víc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…