Hádky ve vládě o školy v přírodě. Plagovi úředníci odmítají nápady od Arenbergera

15.05.2021 10:23

Ministerstvo školství se ohradilo proti návrhu podmínek pro konání škol v přírodě, tak jak mu jej navrhlo Ministerstvo zdravotnictví. Vzneslo k němu proto připomínky. Resort školství chce změnit způsob testování na covid-19 tak, aby byly školy v přírodě realizovatelné, informuje iDNES.cz.

Hádky ve vládě o školy v přírodě. Plagovi úředníci odmítají nápady od Arenbergera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Plaga, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Podle předsedy Asociace ředitelů základních škol Michala Černého navrhlo Ministerstvo zdravotnictví pro školy v přírodě PCR test z oficiálního testovacího místa, a to ne starší než 72 hodin.

Původní zdroj ZDE

„Vyjádření ministerstva zdravotnictví nás překvapilo, s návrhem nesouhlasíme a žádáme změnu způsobu testování u škol v přírodě tak, aby byly tyto akce realizovatelné,“ uvedla mluvčí resortu školství Aneta Lednová.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger v pondělí potvrdil, že žáci budou moct do škol v přírodě vyjet od 31. května, podmínky ale nepřiblížil. Už 7. května v rozhovoru s Radiožurnálem avizoval konání škol v přírodě od konce tohoto měsíce ministr školství Robert Plaga. Řekl tehdy, že podmínky bude muset určit hygienická služba a Ministerstvo zdravotnictví.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…