Hanákové a ČSSD se nelíbí návrh na rušení ministerstva kultury

06.04.2012 16:55

Ne všichni politici vyslyšeli volání premiéra Petra Nečase po velikonočním půstu a zpytování svědomí. Ministryně kultury Alena Hanáková označila případné zrušení svého resortu za bláznovství, ve stejném duchu promluvil šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. Premiér konkrétní resorty "na odpis" nejmenoval, kultura ale patří mezi kandidáty.

Hanákové a ČSSD se nelíbí návrh na rušení ministerstva kultury
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Proti rušení resortu kultury se vymezila jeho šéfka Alena Hanáková (TOP 09). Přineslo by to podle ní minimální úspory a ohrozilo péči o památky. "Pokud by se v této zemi mělo rušit ministerstvo kultury, bylo by to, troufám si říct, bláznovství," řekla v Olomouci novinářům. V resortu s osmimiliardovým rozpočtem podle ní pracují specializovaní odborníci s dlouholetou praxí.

Finanční úspora by byla minimální

"Pokud bychom agendu přesunuli pod jiné ministerstvo, musel by je někdo vyřizovat a museli by to být odborníci. Finanční úspora by byla minimální. Ušetřilo by se na ministrovi a možná pár náměstcích, ale to je zanedbatelná částka," řekla Hanáková.

V podobném duchu jako ministryně Hanáková reagovala na spekulaci o rušení samostatného ministerstva kultury opoziční ČSSD. Také ona označila Česko za zemi založenou na kultuře, která samostatné ministerstvo potřebuje.

Předseda Bohuslav Sobotka by s premiérem Petrem Nečasem souhlasil v otázce rušení ministerstva pro místní rozvoj. Kromě kultury hájí i zachování samostatného ministerstva životního prostředí.  "Neříkáme, že by ministerstva neměla být zeštíhlena," podotkl Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…