Hudeček prý vstoupí do další partaje. Kam?

12.11.2014 8:41

Někdejší pražský primátor Tomáš Hudeček po „vyhazovu“ z TOP 09 zřejmě bez stranického dresu dlouho nezůstane. Podle informací Lidových novin požádal o přestup ke Starostům a nezávislým. A ti se údajně nebrání.

Hudeček prý vstoupí do další partaje. Kam?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Sám Hudeček výměnu stranické knížky popírá, v současné době si žádné angažmá údajně nedovede představit. Lidové noviny ovšem disponují informacemi, které tvrdí opak. Hudeček již údajně poslal členskou přihlášku Starostům a nezávislým, ke kterým měl vždycky blízko.

Starostové se přijetí Hudečka nebrání, jejich lídr Martin Půta nicméně trvá na tom, že doba „členské karantény“ by u něho měla být delší než u kteréhokoliv nově příchozího člena. „Považuji to za běh na delší trať. Nejsem totiž fandou rychlých střídání stranických průkazek. Tomáš Hudeček má však za sebou řadu rozumných věcí a kroků, není důvod o něm mluvit špatně. Párkrát jsme spolu hovořili, měli jsme vcelku blízké názory. Podle mě nebyl špatný primátor,“ uvedl Půta pro Lidové noviny.

Přestupu do STAN navíc dle Lidových novin brání probíhající koaliční vyjednávání na pražském magistrátě mezi hnutím ANO, sociální demokracií a Trojkoalicí, jejíž součástí je i STAN, které se „zaseklo“ na osobě Matěje Stropnického. Toho zelení vyslali na náměstkovský post místo lídra Trojkoalice Petra Štěpánka, s čímž ale nesouhlasí Starostové. A jejich řešení nastalé krize zase odmítá hnutí ANO.

Za váháním STAN s přijetím Hudečka do svých řad může podle Lidových novin stát také obava z hněvu TOP 09, se kterou Starostové a nezávislí dlouhodobě spolupracují. O stranickou knížku STAN by se přitom údajně nemusel hlásit jen Hudeček, ale i další zastupitelé současného pražského klubu TOP 09.

  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…