Hutko, ubožáku, běž skládat uhlí, píše advokátka. Zpěvák má vzkaz přímo pro vás

06.08.2018 14:10

Text Hutkovy písně Miloš a zubatá stále budí emoce. Dnes se k němu vyjádřila Jana Zwyrtek Hamplová, advokátka a bývalá členka ČSSD. Píše, že odsoudit Hutku musí snad i ti, kteří Miloše Zemana nenávidí. Prý je neúspěšný člověk, který klesl níže než dno a nenávidí všechny, kdo jsou úspěšnější než on. Své myšlenky zveřejnila na svém blogu na serveru aktualne.cz.

Hutko, ubožáku, běž skládat uhlí, píše advokátka. Zpěvák má vzkaz přímo pro vás
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Hutka na demonstraci proti Babišovi nazvané Proč? Proto!

Na úvod říká, že si myslela, že Hutkův text Udavač z Těšína bylo nejzazší dno, na které mohl Hutka klesnout. Přesto se to stalo. „Jsme tak svědky pádu ne na dno, ale pod dno,“ píše Hamplová. O Hutkovi valné mínění nemá. Prý dodneška nepochopil, že když zpíval na plných náměstích po listopadu, nebylo to kvůli jeho zpěvu, či osobnosti, ale jiným jménům a jiným věcem. „On k tehdejšímu tepotu doby prostě tak trochu zpíval a hrál na kytaru. Ovšem přiznejme, už tehdy na úrovni leckterého zpěváka country na regionálních festivalech,“ říká ke kvalitě Hutkovy tvorby Hamplová.

Anketa

Považujete účast našich vojáků v Afghánistánu za smysluplnou?

7%
93%
hlasovalo: 18478 lidí

Hutka se prý od té doby snaží dostat na výsluní, ale nedaří se mu to. „Nepřišel s melodiemi, nepřišel s texty, zkrátka nepřišel s ničím,“ sepsula advokátka dále Hutkovy výkony. Podle ní se Hutka snažil stát se morální autoritou, ale to mu při hledání obživy nepomohlo. Hamplová míní, že listopadem se prostě živit nedá, a to že Hutka nepochopil.

Pak vzpomněla píseň Udavač z Těšína, ve které se Hutka vymezil proti Nohavicovi. Hamplová usuzuje, že s režimem si zadalo mnoho z těch, kdo v umění působili ještě za komunismu. „Karel Gott musel vystoupit proti Chartě, „Zagorka“ byla hodná holka, ale brala ty statisíce, Jarek Nohavica si musel pohrávat s estébáky a v majoru Zemanovi hráli snad všichni. Včetně Jana Třísky a Martina Štěpánka,“ vyjmenovává advokátka. Klade si otázku, co vlastně Nohavica Hutkovi provedl. A sama si odpovídá: Nohavica měl úspěch, prodal tisíce desek. Proto mu Hutka prý „vrazil kudlu do zad“.

Pak přešla na samotnou píseň Miloš a zubatá. „Jsou věci, které se prostě ve slušné společnosti nedělají a o nichž se nerouháme, jak by řekly naše babičky. A ten text je snad psaný v delíriu tremens,“ kritizuje Hutku advokátka. Prý píseň složil, aby se znovu zviditelnil. Hamplová pak shrnuje své pocity. Hutka je podle ní prostě ubožák. „Neúspěšný člověk, který nenávidí všechny úspěšnější, než je on sám,“ popisuje zpěváka.

Podle ní Hutka pošlapává právě odkaz listopadu 89. Prý je v tomto ohledu v čele. „Pane Hutko, neumíte-li skládat opravdu něco jiného, běžte skládat uhlí,“ vzkazuje zpěvákovi.

Celý článek ZDE

Hutka si ale kritiku za volání po smrti prezidenta nepřipouští. Na svém facebooku si libuje: „V této chvíli má Miloš a zubatá na Youtube 77 482 shlédnutí. 1 146 se to líbí, 1 181 nelíbí. To je překvapivý poměr. Takže Parlamentní listy udělaly ještě propagaci u lidí, u kterých to asi nechtěly.“ A pak dodává: „Než jsem si udělal večeři a pak snědl, tak přibyly u Zubaté tři tisícovky, hmm, na to že to takhle jede teprve čtvrtý den, to je teda fofr. Přitom nahrávka nic moc, můj výkon nic moc, to asi ta píseň má takovou sílu. To se těm paranoidním poblistům povedlo. Gratuluju.“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…