Imigrant několik hodin znásilňoval a mlátil Němku v sedmém měsíci těhotenství. Má stresovou poruchu z Libye, hájil ho u soudu znalec

21.07.2017 12:12

Málokdy německé soudy posílají migranty, kteří spáchají znásilnění, do vězení na dobu delší než přibližně dva až tři roky. V případě Maročana Noriho N. okresní soud v Hannoveru vzhledem k přitěžujícím okolnostem udělal výjimku.

Imigrant několik hodin znásilňoval a mlátil Němku v sedmém měsíci těhotenství. Má stresovou poruchu z Libye, hájil ho u soudu znalec
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci obsadili i přilehlé parky

Sedmadvacetiletý Maročan se dopustil v červenci 2015 skutečně velmi odsouzeníhodného činu, když napadl o pět let mladší ženu, která tehdy byla v sedmém měsíci těhotenství. Přestože na první pohled nesla všechny známky vysokého stupně těhotenství, nevzbudila v násilníkovi ze severní Afriky ani tu nejmenší lítost. Jak uvádí deník Hannoversche Allgemeine Zeitung, marocký migrant ženu znásilňoval plné dvě hodiny ve výtahové šachtě.

Nejenom, že po tuto dobu těhotnou ženu sexuálně zneužíval, ale vedle toho ji také bil a kopal. Mluvčí soudu v Hannoveru uvedl, že podle lékařů byly obzvlášť údery mířené na hlavu životu nebezpečné. Právě ke skutečnosti, že si násilník vybral oběť ve vysokém stupni těhotenství a zacházel s ní navíc mimořádně brutálně, nakonec soud přihlédl při rozhodování o výši trestu a poslal obžalovaného od vězení na sedm let a tři měsíce.

Celý text v němčině najdete ZDE.

Soud v čele s Volkerem Löhrem došel k jednoznačnému závěru, že Nori N. je skutečně tím mužem, který se výše zmíněného trestného činu dopustil. Pouze díky shodě náhod nedošlo k úmrtí dítěte, které se narodilo o osm týdnů později. Svoji oběť si násilník dle vyšetřovatelů vybral pravděpodobně úplně náhodou. Dvaadvacetiletou ženu našel kolem páté hodiny ranní napůl svlečenou a zakrvácenou nosič novin.

Pozornost soudu se rovněž soustředila na psychický stav marockého násilníka. Jak uvedl povolaný specialista, Nori N. trpí posttraumatickou stresovou poruchou v důsledku prožitých zkušeností v Libyi. Maročan tehdy mimo jiné přišel o jedno oko. V důsledku prožitých útrap se stal závislý na alkoholu. Nicméně došel expert k závěru, že při aktu znásilnění byl Maročan při smyslech a plně zodpovědný za své jednání.

Prokurátorka Elif Gencay, stejně jako advokátka oběti, požadovaly pro marockého násilníka deset let vězení. Naproti tomu jeho advokát Philipp Kaiser žádal, aby byl jeho klient umístěn do detenčního centra, což ovšem soud odmítl. Soudce Volker Löhr argumentoval tím, že oběť byla dlouhodobě znásilňována a to za mimořádně trýznivých podmínek. Upozornil také, že Maročan zaútočil ještě na jednu ženu, ale tu naštěstí zachránili náhodní kolemjdoucí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…