Jeden z šéfů ODS prý chlastá tak, že mu na radnici postavili vlastní bar i s židlema. Exkluzivní foto utajených prostor

19.09.2019 14:47

Bylo by to úsměvné, pokud by nešlo o volené zastupitele a veřejné peníze. Takto alespoň pro ParlamentníListy.cz komentoval jeden ze zdrojů současné dění na radnici Prahy 10. O té píšeme pravidelně a v poslední době zejména v souvislosti s razantním navýšením daně z nemovitosti. Tamní obyvatelé si připlatí až o 100 procent.

Jeden z šéfů ODS prý chlastá tak, že mu na radnici postavili vlastní bar i s židlema. Exkluzivní foto utajených prostor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mimořádná schůze zastupitelstva Prahy 10 skončila neschválením jejího programu. Jediným bodem byl přitom návrh neschválení prudkého navýšení daně z nemovitosti

Anketa

Kdo by byl lepší předseda TOP 09?

hlasovalo: 13252 lidí
Program mimořádného zastupitelstva Prahy 10 svolaného na 11. září kvůli radou plánovanému navyšování daně z nemovitosti neprošel. Setkání zastupitelů a radních tak trvalo přibližně 8 minut. Návrh opozice překvapivě nepodpořili radní za ODS, kteří se během hlasování zdrželi. Nepodpořili tak vlastní spolustraníky, zastupitele z řad ODS, kteří hlasovali jednomyslně pro to, aby se zastupitelstvo s jediným bodem programu uskutečnilo.

Paradox, který ODS předvedla, vedl hned k několika dalším krokům. Tím prvním bylo znatelné oslabení pozice současného místostarosty ODS Filipa Humplíka. Dalším pak informace, které se kolem této partaje začaly objevovat.

ParlamentníListy.cz měly už před několika dny zjištění o tom, že si radnice vybavuje prostory nejvyššího vedení luxusním nábytkem. O tom nás informovali dva úředníci, jejichž identitu budeme chránit. „Starostka Chmelová je mstivá žena, proto prosíme o neprozrazení našeho jména,“ sdělili s tím, že nám poskytují detaily o probíhající přestavbě. Samostatný článek jsme se ale rozhodli publikovat až poté, co se na naši redakci obrátil další zdroj.

Vedení Prahy 10 si zařizuje své okolí. Barové stoličky a pult nechybí

„Jak jistě víte, jeden ze šéfů ODS chlastá tak, že mu staví vlastní bar i s pípou, říká se po radnici. A pokud ne pro něj, tak ještě pro paní Chmelovou, která od těchto úžasných míst sedí jen několik metrů,“ dodal tento náš zdroj. Současně se slovy poskytl i několik fotografií, na kterých je patrné, že v prostorách starostky Prahy 10, kde se srocuje celé vedení této městské části, je vytvářen pultík a několik barových stoliček.

Pro koho jsou určeny, na to radnice doposud nereagovala.

Nezodpovězenou však zůstává otázka, zdali někdo z ODS opravdu pije tak, jak nám připustilo hned několik zdrojů z Prahy 10. „Ano, o jednom se v této souvislosti hovoří, ale my s ním nikdy nepili, k nám na odbor nechodí, takže na něho prstem ukazovat nebudeme,“ přiblížili s tím, že jde o „jednoho z vedení“.

Za ODS jsou na radnici Roman Bulíček, místostarosta Filip Humplík, radní Olga Koumarová, Mikuláš Pobuda, předsedkyně Komise pro dopravu a parkování Denisa Řezníčková, předseda Výboru sociálního a zdravotního Martin Sekal, Lukáš Tyl a konečně místostarosta Martin Valovič.

Když jeden pult nestačí, budujeme dva…  

V souvislosti s Prahou 10 se ParlamentnímListům.cz před časem podařilo získat další exkluzivní materiál. Šlo o oficiální zápis, který vznikl poté, co se na Černé hoře v tamním hotelu uskutečnila plánovaná škola v přírodě. Na tu zřejmě nečekaně dorazila také „delegace“ Prahy 10. Měla prakticky jediný úkol: kontrolu. Podle slov stížnosti, která po odjezdu této delegace vznikla, byli v této četě čtyři muži a dvě ženy.

„Všechna jména neznáme, kolegům nebyla kontrola představena, i když se je snažila kontrolovat, alespoň tak si naši zaměstnanci připadali,“ stojí v oficiálních podkladech, které máme k dispozici. Ručně psané poznámky, jež doprovázejí hodnocení pobytu v Horském hotelu na Černé hoře, jsou taktéž pozoruhodné. Pisatel, jehož identitu známe, ale nebudeme ji uveřejňovat kvůli vyhlášené mstivosti starostky-senátorky Chmelové, uvádí následující:

„Naprosto nevhodné, arogantní a nechutné chování členů kontroly MČ Prahy 10 pod vedením starostky Chmelové! 6. a 7. února 2019. Datum podpisu ředitele školy je z 8. února, tedy z doby, kdy zážitky z kontroly byly ještě čerstvé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…