K Zemanovi přijdou v úterý na Hrad desítky gratulantů

06.10.2014 12:30

Prezident Miloš Zeman ukončí oslavu 70. narozenin setkáním s gratulanty. Do Míčovny na Pražském hradě přijdou v úterý desítky zástupců politického i kulturního života. Novinářům to dnes řekl hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Zvažovaný koncert Hudby Hradní stráže se konat nebude.

K Zemanovi přijdou v úterý na Hrad desítky gratulantů
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident se starostou Bystřice pod Hostýnem Zdeňkem Pánkem

Zeman se dožil 70 let 28. září. Životní jubileum oslavil nejprve na zámku v Lánech s okruhem svých nejbližších, ve čtvrtek pak na Hrad pozval nejvyšší ústavní činitele. Pogratulovat mu přišli představitelé vlády, parlamentu nebo bývalý prezident Václav Klaus.

Podle Ovčáčka chtěly Zemanovi přijít pogratulovat desítky dalších lidí. „Z časových důvodů, protože pan prezident má velmi nabitý program, nelze tyto gratulanty přijímat individuálně," poznamenal mluvčí.

Zeman se proto s nimi potká na neformálním setkání v úterý odpoledne v Míčovně. „Přijdou desítky lidí z veřejného života," poznamenal Ovčáček s tím, že oslava není plánována ve velkolepém stylu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

20:45 Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

Řeporyjský starosta Pavel Novotný skončí v ODS, shodlo se na tom předsednictvo strany, v úterý večer…