Kalousek i včera dostal přes ústa od ANO, SPD a KSČM. A napsal: Revanšisté listopadové revoluce se radují!

29.11.2017 9:36

Miroslav Kalousek patří k politikům, kteří často glosují dění na sociálních sítích. V úterý večer si ulevil nad průběhem jednání Poslanecké sněmovny označením politiků ANO, KSČM a SPD za „revanšisty listopadové revoluce“. A přidal na jejich adresu jeden obšlehnutý vtip.

Kalousek i včera dostal přes ústa od ANO, SPD a KSČM. A napsal: Revanšisté listopadové revoluce se radují!
Foto: Vít Hassan
Popisek: Miroslav Kalousek

Miroslav Kalousek přišel s objevem, co vlastně spojuje hnutí ANO, KSČM a Okamurovu SPD. Jejich společný politický program lze prý shrnout pod zkratku „TBJM“.

A co zmíněný kryptogram znamená? Podle Kalouska jde o iniciály výkřiku ve slovenštině. Jeho plné znění je: „Teraz, Boha jeho, my“. Právě to podle něj tři subjekty ze současné Sněmovny spojuje nejvíce.

 

 

„Revanšisté listopadové revoluce omdlévají blahem,“ dodal k tomu Kalousek vlastní komentář.

Diskutéři pod jeho tweetem často sdíleli jeho zděšení. Jedna z dam například poznamenala, že by nebylo od věci, kdyby dotyční tím blahem rovnou zemřeli. Jiný zase s obavami poznamenal, že po listopadové revoluci jsme nyní byli svědky revoluce říjnové.

Králem zoufalství byl ale glosátor, nazývající se „nekorektní rýpal“. Ten napsal: „Ty píčo ale stejnak... Na Hradě Senilní ostuda, jeho Hlasná kurva baví Twitter svojí debilitou, Práskač dělá premiéra a táhne to s Komunistou a Populistou. Cesta ČR směr Prdel dosáhla vyšší rychlosti.“

Našli se ovšem i kritické komentáře. Například připomínající Kalouskovo působení ve vládě: „Konec konců, když jste mohl být ve vládě i vy, tož už tam može sadnút každý, tož boha jeho, prečo ne, Mirku? A že by udělali víc dluhů? Kurňa, vás nepřekonaj!“

A jeden z diskutérů Kalouskovi připomněl, že jeho nápad na zkratku TBJM vůbec není originální. V sousedním Polsku je totiž už dvacet let velmi frekventovaně používána pro obdobné situace zkratka TKM. V té se skrývá heslo „Teraz kurwa my“ (znamená to totéž, co v češtině), které poprvé použil současný předseda PiS Jaroslaw Kaczynski, když glosoval dění po volbách roku 1997.

PODROBNOSTI ZDE

Kalouska k twitterovému povzdechu pravděpodobně přimělo úterní dění ve Sněmovně. Tam totiž pokračovala série voleb vedení výborů a komisí. Do čela rozpočtového výboru (ve kterém zasedá i sám Kalousek) byla zvolena zástupkyně KSČM Miloslava Vostrá.

Sněmovna rovněž volila členy stálých komisí. Zástupci stran sdružených v Demokratickém bloku se rozčilovali, že při volbách je uplatňována „hlasovací mašinerie“ ANO, KSČM a SPD. Nejradikálněji se projevil předseda lidovců Pavel Bělobrádek, který rovněž ve svém projevu označil hnutí SPD za „extremistické“. Předseda poslaneckého klubu Svobody a přímé demokracie Radim Fiala mu odpověděl, že někteří lidovci zjevně trpí fóbií a měli by se s tím jít léčit.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…