Kapsch koupil část Schneider Electric

26.04.2016 13:55

Světový lídr v elektronických mýtných systémech Kapsch razantně posiluje rovněž v oblasti inteligentních dopravních systémů. Akvizicí dopravní části gigantu Schneider Electric rozšiřuje svoje technologické know-how z dálnic také do městských center. Pokračující urbanizace planety je dnes nezastavitelným trendem a města čelí novým výzvám. „Naše inovace v integrovaném řízení dopravy zvýší nejen bezpečnost provozu ve městech a na dálnicích, ale rovněž i její efektivitu a ekologičnost díky zlepšení toků dopravy a předávání potřebných informací motoristům v reálném čase,“ říká výkonný šéf firmy Georg Kapsch.

Kapsch koupil část Schneider Electric
Foto: Kapsch
Popisek: Kapsch

Uzavřený obchod v hodnotě 26 milionů eur patří k nejvýznamnějším technologickým akvizicím poslední doby. Potvrzuje globální sílu Kapsche a jeho cíl být stále na špici vývoje inteligentních dopravních systémů. „Vnímám to jako silný pozitivní signál i pro Českou republiku jako našeho stávajícího zákazníka, ale rovněž i pro potenciální projekty na úrovni měst a krajů,“ vysvětluje Karel Feix, šéf české větve rakouského holdingu. Kromě Evropy rozšíří Kapsch svou pozici na rozvíjejících se trzích v Latinské Americe, Severní Americe a na Blízkém východě.

Kapsch je jedničkou na světě na trhu elektronických mýtných systémů. Dodal přes 250 mýtných projektů od Austrálie přes Čínu, Evropu, Afriku, jižní Ameriku po USA. Je první na světě při zajišťování bezpečnosti pro železnice zaváděním systému GSM-R. Dosahuje ročního obratu ve výši jedné miliardy eur, zaměstnává více než 6000 specialistů a expertů a působí ve více než 40 zemích celé planety.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sap

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…