Kauza Rath rozjela úklid v ČSSD. Bojí se dalších problémů v krajích

10.06.2012 7:59

Kauza Davida Ratha odstartovala úklid v ČSSD. Strana teď v tichosti řeší, zdali nemá mezi sebou další případy, které by mohly být spojeny s korupcí. Soustředí se především na evropské dotace a veřejné zakázky.

Kauza Rath rozjela úklid v ČSSD. Bojí se dalších problémů v krajích
Foto: hns
Popisek: David Rath v cele, fotokoláž

"Kauza Rath odstartovala úklid. Budeme se snažit eliminovat různá rizika," připustila v ČT místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová. Sociální demokraté se tím chtějí vyhnout dalším skandálům podobným tomu s Davidem Rathem.

"Snažíme se získat přehled, jestli nejsou po republice další problémové věci, protože bychom rádi předešli podobným situacím, jaká nastala v té známé kauze," potvrdil slova Benešové i Jiří Dienstbier.

Nejpalčivější témata tak jsou veřejné zakázky, evropské dotace a granty. "Po kauze Davida Ratha nastala určitá hysterie směrem k evropským fondům a zadávání veřejných zakázek," připustil i jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Kterých projektů se ale pochybnosti týkají, zatím ČSSD nechce říct. Zatím se ale „úklid“ projevil na ROP Severozápad. Stranické vedení totiž požaduje vysvětlení od ústecké hejtmanky Jany Vaňhové, Severozápadu se totiž kromě kontrolorů z Bruselu věnuje i protikorupční policie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…