Klausovský člen ODS burcuje: Nečas nás zničí

22.10.2012 9:57

Nečas není lídr, jen se schovává pod stůl. Těmito slovy hodnotí působení Petra Nečase v čele ODS jeho stranický kolega Petr Štěpánek, který patří mezi příznivce Václava Klause. Současný prezident podle něj objížděl regiony a vyslechl názory spolustraníků. Nečas prý nic takového nedělá, jen jako solitér vede stranu do záhuby.

Klausovský člen ODS burcuje: Nečas nás zničí
Foto: ČTÚ
Popisek: Petr Štěpánek

„Mirek Topolánek, ať byl, jaký byl, vedl svoji vládu pevnou rukou a měl respekt u svých ministrů i koaličních partnerů. Za Nečase je to s respektem jinak. Jenže ono se není co divit. Nečas řekne rezolutní ne, bouchne do stolu, a pak se pod ten stůl schová, slevuje a slevuje, až dělá pravý opak. Kurs určuje Topka, ODS platí účet," stěžuje si Štěpánek.

Nečas pracuje jen sám na sebe. Stranu i zemi ignoruje

A vypočítává, co všechno Nečas zkazil. Jako vůbec první na kongresu oznámil, jaké lidi do vedení si přeje. Kongres mu vyhověl, jeho místopředsedy zvolil a dnes strana sklízí tuto zlou setbu. První místopředsedkyni Miroslavu Němcovou prý skoro nikdo nezná. Pavel Drobil musel z vlády odejít, Alexandr Vondra se tam drží zuby nehty a Jiřího Pospíšila z vlády Nečas vyrazil proto, aby se později mohl chlubit jeho vítězstvím v Plzeňském kraji. Tím Nečas dokazuje, že nepracuje ani pro blaho země, ani pro blaho ODS, ale jen a pouze pro své vlastní.

Svědčí o tom i to, že potopil Petra Tluchoře za to, že chtěl s pomocí Kristýny Kočí odstranit Věci veřejné z vlády, aby to později udělal sám, ale s pomocí Karolíny Peake. Za tuto akci v konečném důsledku zaplatil i Ivan Fuksa, který byl z vlády odejit. Posledními katastrofami, které ODS postihly, jsou podle Štěpánka krajské a senátní volby. Co přijde po nich?

„Petr Nečas byl místopředsedou ODS za Klause i za Topolánka. Mohl leccos okouknout. Byl dobrým místopředsedou. Jenže ona, bohužel, rovněž platí teze, kterou nedávno na Facebooku připomněl Tomáš Cikrt: To, že byl někdo dobrou dvojkou či trojkou, ještě neznamená, že bude dobrou jedničkou. Každý zkrátka někde máme strop svých možností. Nyní ODS v čele s Petrem Nečasem na celé čáře projela krajské i senátní volby. Pan předseda už také odhalil jednoho z viníků: jsou jím rebelové a jimi způsobená nejednota. Prý se musíme semknout," poznamenává Štěpánek, ale kolem koho? Kolem Nečase prý určitě ne.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…