Kníže ve Vatikánu informoval o církveních restitucích

17.02.2012 22:58

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg referoval ve Vatikánu o nejnovějším vývoji v legislativním procesu kolem návrhu zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi.

Kníže ve Vatikánu informoval o církveních restitucích
Foto: Martin Kovář
Popisek: Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Návrh zákona o restitucích, který vláda vyjednala se 17 církvemi, nyní projednávají čeští poslanci. Očekává se, že pokud parlamentem restituce projdou, mohly by být v připravované česko-vatikánské smlouvě nějak zohledněny.

Není jisté, zda přijede papež

Schwarzenbergovi se jinak zatím nedostalo ujištění o cestě papeže Benedikta XVI. do Velehradu v roce 2013 u příležitosti oslav 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Mamberti upozornil, že letos čeká hlavu Vatikánu náročná cesta na Kubu a do Mexika a že program na příští rok ještě není hotov.

Oba představitelé spolu rovněž hovořili o situaci zejména na Blízkém východě s ohledem na potřebu důslednější ochrany křesťanských menšin v tomto pohnutém regionu.

Schwarzenberg se ve Vatikánu zdrží ještě přes víkend, aby se hlavně v sobotu zúčastnil slavnostního obřadu předávání odznaků kardinálské hodnosti pražskému arcibiskupovi Dominikovi Dukovi a dalším 21 duchovním, kteří byli jmenováni kardinály počátkem ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …