Komunisté zuřivě odsoudili Václava Havla. Ani to raději nečtěte

02.07.2015 14:57

Server Prostějovská Pravda, jež má ve znaku rudou hvězdu a pyšní se podtitulem ,,třídní a necenzurovaná", přináší text o exprezidentovi Václavu Havlovi.

Komunisté zuřivě odsoudili Václava Havla. Ani to raději nečtěte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dramatik, spisovatel, režisér a první prezident České republiky Václav Havel

Hranici vyčpělé anekdoty překonává podle serveru Prostějovská pravda stupidní nucení úcty k bývalému exprezidentovi Václavu Havlovi. "Stává se vizitkou těch, kteří se marně derou na výsluní a nepovšimli si, že jim dávno ujel vlak a že veřejný nezájem s jejich dekadentním kultem 'Havla navždy' je prostou rovnicí k tomu, co po sobě tento trojjedinný 'státník' zanechal," konstatuje redakce. 

Podle redakce tam, kde skončila nucená pieta, začala prázdnota a vpravdě absurdní divadlo. "Politička s pochybnou minulostí raději nakoupila sama několik svíček, aby to díky mediálnímu obrazu vsugerovalo úctu více než jednoho občana. Kalíšek přišel připálit pouze jeden další člověk – důchodce, na němž bylo znát, že nepostřehl, že již nedává svíčku k pomníku Vladimíra Iljiče," konstatuje server s tím, že rok výročí majetkového převratu, úspěšné práce zrady složek StB a gorbačovovské KGB se stal především možností vytvořit naprosto umělou a nikoho nezajímající hysterii, kdy pozéři polepili podstavec Masarykova pomníku fotografiemi idolu národního slouhovství a ještě napadali příslušníky městské policie, že tento nevkus strhali.

Redakce se následně zamýšlí nad tím, že že roce 70. výročí vítězství nad fašismem se tedy zaobíráme tím, že budeme tolerovat pojmenování jedné z ulic města či nedejbože náměstí po tom "synkovi z kolaborantské rodiny a novodobému Emanuelu Moravci". "Pokud však bude v našem městě ulice či náměstí pojmenovaném po symbolu totální bezcharakternosti a pokrytectví, modly antikomunistických hlupáků a mrzáků, pak to bude známka těžkého deficitu svědomí místních politických představitelů. Pokud se pak s touto skutečností smíříme, pak jen tehdy, když bude na dotyčném náměstí dostatek plivátek," uzavírají redaktoři.

Celý text čtěte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…