Komunistka zúčtovala s mučedníkem Davidem Rathem

19.11.2013 7:56

Bývalý hejtman Středočeského kraje a také bývalý politik ČSSD David Rath je po propuštění z vazby mediálně velmi aktivní. Někteří se pozastavují na tím, že se mu dostává takového prostoru. Místopředsedkyně ÚV KSČM Miloslava Vostrá napsala ParlamentnímListům.cz komentář, v němž upozorňuje na Rathovu snahu předvést se jako mučedník.

Komunistka zúčtovala s mučedníkem Davidem Rathem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

„Tak se nám v posledních dnech zrodila nová star. Vídáme ji skoro častěji, než když byla vysoce aktivní v politice. Někdejší bývalý člen ODS, poté vysoký představitel sociální demokracie a hejtman Středočeského kraje David Rath je po svém propuštění z vazby velmi aktivní a dostává k tomu i značný prostor," konstatuje Vostrá v úvodu.

Místopředsedkyně ÚV KSČM pak poukazuje na rozpor mezi skutečností a tím, jak se Rath snaží prezentovat v médiích. „Rath se snaží působit a vystupovat jako mučedník, na kterého justice ušila jakousi boudu, protože byl údajně nepohodlný politik. To je vskutku velmi zvláštní interpretace skutečnosti, že byl Rath přistižen, jak od svých přátel přebírá sedm milionů v krabici a že se poté navíc začaly objevovat desítky milionů v podlahách či v zavařovačkách od okurek,“ připomíná Vostrá.

Rádoby „mučedník“ Rath

„Ať mi každý odpustí, ale to asi není normální situace. Naopak to vypadá, že kraj pravděpodobně pod vedením Ratha vytvářel zakázky na míru různým firmám, které potom poskytovaly finanční výhody pro skupiny lidí kolem Davida Ratha, či jak říká Rath pokladně sociální demokracie,“ napsala Vostrá, protože David Rath nyní hovoří o získávání peněz pro fungování ČSSD, které však řádně neprošly evidencí.

Miloslava Vostrá Davida Ratha nevnímá jako oběť. „Ať je to tak či tak, je to trestuhodné, nikoliv hodné nějakého obdivu. Je proto asi nutné si znovu připomínat, že pokud člověk vyvádí peníze z veřejných zakázek, tak zároveň okrádá nás všechny v této zemi (v tomto konkrétním případě minimálně občany Středočeského kraje),“ uvedla.

„Pro nás všechny je pozitivní, že orgány činné v trestním řízení nepodléhají politickým vlivům, nehledí na politickou příslušnost a moc. Dejme jim proto prostor k dokončení práce a doufejme, že zdlouhavé soudní řízení bude brzy u konce a v kauze rádoby `mučedníka` Davida Ratha bude konečně jasno,“ vyjádřila v závěru důvěru v zainteresované orgány Vostrá.

Celé vyjádření místopředsedkyně KSČM:


Pokřivená celebrita David Rath. Do mučedníka má daleko.
 
Tak se nám v posledních dnech zrodila nová star. Vídáme ji skoro častěji, než když byla vysoce aktivní v politice. Někdejší bývalý člen ODS, poté vysoký představitel sociální demokracie a hejtman Středočeského kraje David Rath je po svém propuštění z vazby velmi aktivní a dostává k tomu i značný prostor. Rath se snaží působit a vystupovat jako mučedník, na kterého justice ušila jakousi boudu, protože byl údajně nepohodlný politik. To je vskutku velmi zvláštní interpretace skutečnosti, že byl Rath přistižen, jak od svých přátel přebírá sedm miliónů v krabici, a že se poté navíc začaly objevovat desítky miliónů v podlahách či v zavařovačkách od okurek.
Ať mi každý odpustí, ale to asi není normální situace. Naopak to vypadá, že kraj pravděpodobně pod vedením Ratha vytvářel zakázky na míru různým firmám, které potom poskytovaly finanční výhody pro skupiny lidí kolem Davida Ratha, či jak říká Rath pokladně sociální demokracie. Ať je to tak či tak, je to trestuhodné, a nikoliv hodné nějakého obdivu. Je proto asi nutné si znovu připomínat, že pokud člověk vyvádí peníze z veřejných zakázek, tak zároveň okrádá nás všechny v této zemi (v tomto konkrétním případě minimálně občany Středočeského kraje).
Pro nás všechny je pozitivní, že orgány činné v trestním řízení nepodléhají politickým vlivům, nehledí na politickou příslušnost a moc. Dejme jim proto prostor k dokončení práce a doufejme, že zdlouhavé soudní řízení bude brzy u konce a v kauze rádoby „mučedníka“ Davida Ratha bude konečně jasno.
 
Ing. Miloslava VOSTRÁ, místopředsedkyně ÚV KSČM

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…