Kraviny! U Soukupa byl Tomáš Ortel a Jiří Krampol, šlo o vlastenectví a novináře

19.02.2019 13:25

Médiím a tomu, co svým divákům „očkují“ se Jaromír Soukup věnuje už nějakou chvíli. Včera si k tomuto tématu přizval zpěváka Tomáše Ortela ze stejnojmenné kapely a herce a dabéra Jiřího Krampola. Podle Ortela už se z vlastenectví stala negativní nálepka. A Jiří Krampol svěřoval své historky s bulvárem. „Nemůžou přece psát takový kraviny,“ říká Krampol o tom, jak šel jednou do lékárny, a byl z toho titulek o výměně srdce.

Kraviny! U Soukupa byl Tomáš Ortel a Jiří Krampol, šlo o vlastenectví a novináře
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jiří Krampol a Tomáš Ortel v Instinktech Jaromíra Soukupa

Ortel na Soukupovu otázku zopakoval, že rasista není, že to dokonce médiím říkal a bylo to i otištěno, ale kdo tomu chce věřit, ten tomu věřit bude, takže nemá cenu to pořád opakovat. Krampol přidal příklad titulku o něm: „Z Hradu přímo k soudu, 2 a půl promile alkoholu“. Tento obsah alkoholu v krvi měl podle Krampola řidič, který je vezl do Brna, a ještě byl zfetovaný. Řidič pak „ťuknul“ auto, přijela policie, odvezla řidiče a Krampol ještě s jedním kolegou byli odvezeni k výslechu. „To, že těch 2,5 promile měl ten řidič, to bylo až dole takhle mrňavým písmenkem, to nikdo nikdy nečte,“ ohradil se herec.

Anketa

Michael Kocáb naznačil, že Rusové mají na Zemana kompromitující archiválie. Myslíte, že má pravdu?

8%
92%
hlasovalo: 14223 lidí

Soukup se pak zeptal Ortela na aktivismus v médiích a co je větší zlo, zda sociální sítě, nebo média, například bulvár. Podle Ortela je obojí propojené a nedá se to takto srovnávat. Doznal, že je za sociální sítě rád, protože kapela už ani nedělá plakáty, neboť je jejich odpůrci strhávají, takže informace o tom, kde kapela hraje, jsou dostupné právě z Facebooku.

Krampol přidal další historku s bulvárem. Jednou si šel pro prášky do lékárny a nechal si změřit tlak. Okamžitě mu prý někdo volal, co se děje. Tak mu odpověděl, že byl na vyšetření se srdcem a zatím neví. Druhý den už byl v bulváru titulek: „Výměna srdce nutná“. „Nemůžou přece psát takový kraviny,“ stěžoval si herec, i když prý chápe, že bulvár nadsazuje věci, aby byl prodejný.

Soukup pak téma stočil na názory novinářů a kauzu kolem udílení vyznamenání prezidenta. „Já jsem měl pocit, že jsem na gestapu. Jak jsem si mohl dovolit to přijmout. To bylo jako, ten člověk mi vyhrožoval v podstatě. Nestydíte se? Já jsem si říkal, proč bych se měl stydět. Co si to jako vůbec dovolujou ty lidi,“ popisoval reakci médií k jeho vyznamenání Krampol. Ortel vyslovil podezření, že nejde ani tak o názory novinářů, jako spíše o názory vedení a vlastníků médií.

Diskuze se pak dostala na téma vlastenectví. Ortel pravil, že z vlastenectví se už stala negativní nálepka, ale neví proč. Jiří Krampol doplnil, že je hrdý, když někdo z naší země získá úspěch v jakémkoliv oboru. „Takovýhle ty kecy, my jsme Evropané. Jaký Evropané? Jsme především Češi.“ Prý už to vypadá, jako by se za své češství měl stydět. Také mu vadí, že ho někdo, aniž by znal jeho názor, někam zařazuje: „Proto já nechci mít s politikou absolutně nic společnýho, protože co se má herec co cpát do politiky? Jakmile se někam přikloníš, tak tě ta druhá strana automaticky zatratí.“

Celý pořad ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…