Kriminalisté z týmu Kobra zadrželi dva lidi kvůli daňovým únikům

24.03.2015 12:25

Speciální policejní tým Kobra zatím zadržel v Karlovarském kraji dva lidi kvůli podezření z daňových úniků při dovozu topného oleje a nafty z Německa. V Novém Kostele a na dalších místech kraje dnes zasahuje 50 kriminalistů policistů pořádkové služby, 50 příslušníků celní správy Karlovarského kraje a pracovníci finančního úřadu. ČTK to řekla mluvčí krajské policie Zuzana Týřová.

Kriminalisté z týmu Kobra zadrželi dva lidi kvůli daňovým únikům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

"Dnešního dne karlovarská Kobra zahájila realizaci případu pod krycím názvem HABU 1. Jedná se o podezření z daňových úniků při dovozu topného oleje a nafty z Německa do České republiky. Policisté a celníci provádějí domovní prohlídky, prohlídky nebytových prostor a dále prohlídky vozidel. Vyšetřovatelé budou provádět prohlídky a další úkony v trestním řízení po celý dnešní den," uvedla Týřová.

Skupina pro boj proti velkým daňovým únikům, takzvaná Kobra, funguje od poloviny loňského června. Tvoří ji policisté, celníci a specialisté finanční správy, kteří dříve pracovali samostatně a nyní si mohou vyměňovat informace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…