Kritik Havla a knížete znovu píše nepěkné věci o lidoveckém Hermanovi. Toho chválí kardinál

10.10.2013 12:41

Filosof Daniel Solis již dříve na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz psal o tajemných kontaktech bývalého ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů a nyní lídra pražské kandidátky KDU-ČSL Daniela Hermana na údajně islámsko-socialistické teroristy. Mělo se jednat o íránskou islamistickou organizaci, působící v exilu, která v minulosti figurovala na seznamu teroristických organizací USA i EU.

Kritik Havla a knížete znovu píše nepěkné věci o lidoveckém Hermanovi. Toho chválí kardinál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ředitel ÚSTR Daniel Herman kandiduje v Praze

Herman se proti jeho slovům ohradil, že v případě zmíněné organizace se jedná o součást íránského exilového hnutí, jež patří mezi organizace, se kterými se jako šéf ÚSTR stýkal. Zároveň však uvedl, že kontakty nebyly nijak nadstandardní.

Nyní však Solis na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz prozradil, že celá kauza měla pokračování. „Dnes za mnou přišel jeden mediální šíbr, kterého nebudu jmenovat, neboť s celou událostí vlastně pořádně nesouvisí. Požádal mne o krátký rozhovor mezi čtyřma očima,“ popisuje Solis. Ten je znám jako dlouholetý kritik Václava Havla a Karla Schwarzenberga, především jejich zahraniční politiky.

Celý text, který Daniel Solis pověsil na ParlamentníListy.cz, ZDE.

Rozhovor mezi čtyřma očima měl spočívat v tom, že mediální šíbr začal vyzvídat, zda hodlá Solis dále psát o Hermanově spolupráci s islámskými teroristy. Bez obalu přiznal, že jej posílá sám Herman, který zároveň nechal politologovi vzkázat, že celá záležitost souvisí se snahou Petrušky Šustrové zdiskreditovat jej a získat pod kontrolu celý ÚSTR, z jehož čela jej na jaře sesadila.

Solis na profilu informoval, že šíbra velmi rychle ujistil, že Petrušku Šustrovou viděl jednou v životě a jeho psaní nemá s předsedkyní Rady ÚSTR nic společného. Další vývoj kauzy Hermanovy podpory teroristů prý závisí na tom, do jaké míry bude tuto organizaci nadále podporovat.

„Český volič by měl vědět, jaká proradná svoloč se mu snaží nepostřehnutelně pod rukou proklouznout do volební urny a pak šup – do poslaneckého křesla,“ uzavírá Daniel Solis svůj vzkaz.

Kardinál: Chtěli ho zlikvidovat

Herman naproti tomu získal podporu od bývalého pražského kardinála Miroslava Vlka. Někdejší primas zavzpomínal, jak si v roce 1991 vzal mladého Hermana s sebou jako sekretáře na pražské arcibiskupství. „Měl jsem k němu důvěru a byl jsem spokojen. Bylo na něj spolehnutí,“ uvedl.¨

Vrátil se i k jeho „laicizaci“, tedy zbavení funkce kněze. Ačkoli chtěl Herman bojovat za pravdu, právo a spravedlnost, jeho motivace nebyla pro kněžství dost hluboce duchovní a nosná, zavzpomínal kardinál. Následně se prý Herman snažil prospět společnosti svým působením v ÚSTR, kde byl však zlikvidován.

Kauza islámských teroristů, která se v poslední době objevila v médiích, je podle něj vykonstruovaná. „V poslední době se proti Hermanovi objevilo v médiích několik hrubých očerňujících článků, plných nepravd, výmyslů a lží, napsaných na objednávku stran, které mají ve svém arzenálu jiné metody než pravdu a spravedlnost. Jsou nástrojem nečestného předvolebního boje. Je pod určitou úroveň se jimi vůbec zabývat,“ uvedl kardinál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…