Kvůli kauze brněnského gangu propuštěni šéfové z kriminálky

05.09.2011 18:16

V souvislosti s vyděračskou kauzou brněnských kriminalistů byl propuštěn jeden z obviněných, zástupce vedoucího oddělení Brno-venkov, Rudolf Setvák. Další personální změny, které učinil ředitel jihomoravské policie Tomáš Kužel, se podle serveru Týden.cz týkají tamní kriminálky.

Kvůli kauze brněnského gangu propuštěni šéfové z kriminálky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie ČR

"Pan ředitel Kužel z vedoucí funkce odvolal dva policisty Služby kriminální policie a vyšetřování," sdělila serveru mluvčí Petra Vedrová s tím, že více podrobností o zařazení odvolaných šéfů nehodlají uvádět.

Sledujeme téma Policejní gang

Právě na kriminálce pracovali muži, kteří jsou v kauze vydírání podnikatelů stíháni - právník Miloš Almásy, Petr Křipský a současný zaměstnanec finančního úřadu Eduard Slanina. Dříve na brněnské kriminálce působil také Michal Tofl, který byl loni v červnu zavražděn dávkou ze samopalu.

Vydírání a zastrašování podnikatelů

Společně s čtveřicí bývalých policistů figurují ve vyděračské kauze ještě dva obvinění - podnikatel Zdeněk Olah, letos pravomocně odsouzený za podvod, a Slovák Eduard Poláka. Tato dvojice měla expolicistům pomáhat s vydíráním a zastrašováním podnikatelů. Někdejší muži zákona jim za částky od deseti tisíc korun po milion slibovali ovlivnění jejich trestních kauz, informace ze spisů a tipy, kdy se budou konat policejní akce. Setvák je měl krýt na policejní inspekci.

Šestice je obviněna z trestných činů vydírání, korupce a organizovaného zločinu. Všichni jsou stíháni vazebně. Soud se obával, že by mohli uprchnout a ovlivňovat svědky, čímž by mařili vyšetřování.

Čtěte:
Chobotnice sevřela Česko. Gang policistů vydíral, padá jméno z ODS  
Šlachta ke kauze gangu: Asi to neskončí jen u šesti lidí. Je to zrůdnost 
Vyšetřovatelé hledají svědky činnosti gangu policistů z Brna 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

10:13 „Toto není pokus o přepisování dějin...“ Oslavy osvobození. Bez ruské vlajky i hymny

Několik tisíc lidí se zúčastnilo pietního aktu a následného doprovodného programu v Muzeu na demarka…