Le Penová kritizovala Merkelovou za přijímání uprchlíků. Němci si tak prý najímají otroky

07.09.2015 11:57

Do ostré kritiky Německa se pustila šéfka francouzské politické strany Národní fronta Marine Le Penová. Nelíbí se jí, že Německo v posledních dnech přijalo tisíce uprchlíků pocházejících většinou ze Sýrie. Tím, že jim otevřelo své brány, prý sleduje jeden cíl: snížit platy a najmout si „otroky“.

Le Penová kritizovala Merkelovou za přijímání uprchlíků. Němci si tak prý najímají otroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marine Le Pen

„Německo si pravděpodobně myslí, že jeho populace vymírá, chce snížit mzdy a pokračuje v najímání otroků prostřednictvím masové imigrace,“ řekla Le Penová na shromáždění se svými příznivci v Marseille. Právě do tohoto města v rámci Francie míří největší množství přistěhovalců pocházejících ze severní Afriky.

Podle Le Penové chce Berlín vnutit svou imigrační politiku celé EU. „Německo nechce jen ovládnout naši ekonomiku, chce nás rovněž donutit, abychom přijali stovky tisíc žadatelů o azyl,“ uvedla s tím, že Francie nemá prostředky a ani netouží otevřít své brány „světové mizérii“.

Průzkumy veřejného mínění naznačují, že Le Penová, která je známá svou kritikou imigrace, může postoupit do druhého kola prezidentských voleb, které se v zemi uskuteční v roce 2017.

Francouzský prezident s kroky Merkelové souhlasí

Současná migrační krize francouzskou veřejnost zneklidňuje. Podle dnes zveřejněného průzkumu jsou Francouzi proti zmírnění požadavků na získání statusu uprchlíka v zemi, a to i v případě, že by šlo o Syřana prchajícího před občanskou válkou.

Francouzský prezident François Hollande souhlasí s kroky německé kancléřky Angely Merkelové. Ve společném dopise vyzvali ostatní unijní vůdce, aby podpořili systém přerozdělení uprchlíků v celé osmadvacítce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…