Lenoch. Seděl ve své kanceláři a nehnul zadkem! Krnáčová pořádně setřela hejtmana Peteru

07.10.2016 10:16

Hejtman Středočeského kraje je ve skutečnosti strašně líný člověk, uvedla v rozhovoru pro časopis Náš region pražská primátorka Adriana Krnáčová.

Lenoch. Seděl ve své kanceláři a nehnul zadkem! Krnáčová pořádně setřela hejtmana Peteru
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátorka Prahy Adriana Krnáčová s Lítačkou

Primátorka hájila zavedení parkovacích zón, po kterém má ale část návštěvníků hlavního města problémy s parkováním. Krnáčová uvedla, že zóny primárně vycházejí vstříc lidem, kteří v Praze bydlí. „Jsem primátorka Prahy, a proto je mou prioritou hájit zájmy rezidentů. A můžu říci, že jejich reakce jsou pozitivní,“ uvedla s tím, že zóny odfiltrovaly lidi z okolí Prahy, kteří na jejich území parkovali. „Lidi, kteří v Praze sice pracují, ale zároveň tady nežijí, neplatí daně a nepřispívají tolik do městské kasy jako obyvatelé našeho hlavního města,“ uvedla.

Upozornila na to, že je potřeba pro lidi z okolí Prahy dobudovat parkoviště na okrajích města. „Není řešením zóny opět zastavit, aby ti lidé, kteří v městských částech žijí, opět neměli kde zaparkovat,“ podotkla.

Podle primátorky by tedy nebylo od věci, „kdyby pan hejtman Petera jen nekritizoval a nevyužíval toto téma v předvolební kampani, ale začal něco dělat“. „Už dávno mohl s Prahou jednat o tom, že společně vybudujeme záchytná parkoviště na pomezí Prahy a Středočeského kraje. Hezky půl na půl. Jenže on seděl ve své kanceláři a nehnul zadkem. Přitom takzvané modré zóny byly a jsou projektem jeho stranického kolegy z ČSSD Petra Dolínka. Mohli tedy řešení této situace dávno představit společně. Na tom je vidět, že mu o obyvatele Středočeského kraje ve skutečnosti vůbec nejde, ale že teď před volbami chce pouze vypadat jako akční hejtman. On je ale ve skutečnosti strašně líný člověk,“ uvedla Krnáčová.

Jak dodala, Praha chce do konce podzimu otevřít parkoviště u Prašného mostu a pod Letnou. „Ta parkoviště tam již jsou a jedná se o necelou tisícovku míst. V současné době probíhá soutěž na výběr provozovatele a jasno by mělo být do konce října. Také jsem si nechala od Technické správy komunikací a Institutu plánování a rozvoje vypracovat analýzu míst, kde by se mohla záchytná parkoviště rozšířit nebo postavit nová. Jde například o Barrandov, Stodůlky, Hostivař nebo Zahradní město. Pak tady máme P+R Opatov, Veleslavín, Zličín III a Černý Most III, kde již probíhá územní rozhodování. Situaci intenzivně řešíme, záměry budeme rozpracovávat a snažíme se dohnat mnohaletý skluz, který tady v poslední době vznikl,“ dodala pražská primátorka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …