Lidé zuří. Registr vozidel ani druhý den nefungoval

10.07.2012 22:29

Centrální registr vozidel ani druhý den po ostrém spuštění nebyl ve formě. Lidé se ve frontách museli opět rozčilovat.

Lidé zuří. Registr vozidel ani druhý den nefungoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Registr vozidel na mnoha místech stále nefunguje. Lidé už druhý den nemohli přihlašovat a odhlašovat auta, zjistila ve své reportáži ČT.

Například v Praze na Bohdalci byla podle ČT atmosféra mezi lidmi značně vyhrocená. Lidem vadilo, že ministerstvo slíbilo, že během úterý už bude registr fungovat. Mnozí si navíc kvůli vyřízení dokumentů museli už druhý den vzít dovolenou, a stejně nepořídili. Ministerstvo dopravy mluví jen o drobných potížích, které rozjezd systému provázejí.

Nastavení tiskáren

"Už v průběhu dnešního dne bylo učiněno přes 4200 transakcí, přes 16 tisíc dotazů. Ten systém tedy v dílčích aspektech už dnes fungoval. My se potýkáme zejména s problémovým nastavením tiskáren při velkém tisku technických průkazů. Nyní vysíláme do krajských měst naše techniky, aby případně mohli pomoci a nainstalovat systém tak, aby v průběhu středy ve velkých krajských městech plně fungoval. Ten postup bude samozřejmě pokračovat i ve všech dalších obcích s rozšířenou působností,“ uvedl v ČT ministr dopravy Pavel Dobeš.

Podle vedoucího oddělení registrace vozidel v Kutné Hoře Jaromíra Ďoubala stále nebylo možné vytisknout velké a malé technické průkazy. Tento problém je podle ministerstva spíše technického rázu - řada míst prý nemá dobře nakonfigurované tiskárny.

Registr vozidel přešel ze správy ministerstva vnitra na resort dopravy. Kvůli tomu prošel v minulém týdnu plánovanou odstávkou. Náklady na přesun agendy činily 47 milionů korun za tvorbu počítačové aplikace a za nákup.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…