Má se z koncesionářských peněz platit vývoj? Fridrich je pro

18.07.2011 6:28

Co všechno by mělo být hrazeno z koncesionářských poplatků České televizi? Česká veřejnoprávní stanice pracuje na rozvoji svého vysílání kromě internetu i přes iPady. Internetový odborník Oldřich Bajer váhá, do jaké míry tyto kroky odpovídají jejímu veřejnoprávnímu poslání a zda se má z poplatků vůbec platit i něco jiného, než samotné televizní vysílání.

Má se z koncesionářských peněz platit vývoj? Fridrich je pro

„Česká televize chce oslovovat nového diváka, mladého diváka v rámci jeho prostoru, kde se pohybuje často, což je počítač, tablet, chytrý telefon. Zároveň chce, aby obsah, který vytvořila, dodávala na maximum možných přijímačů, které existují," vysvětlil ředitel divize Nových médií v ČT Milan Fridrich v pořadu Otázky Václava Moravce.

Je přesvědčen, že televize musí reagovat na technologický vývoj a měla by se snažit o rozšíření svého vysílání na co největší množství přijímačů.

„V České republice se lidé dívají na televizi o půl hodiny déle než před rokem," říká Fridrich s tím, že důvodem je právě stále větší obliba internetu a dalších aplikací, které sledování televize umožňují i jinde než na klasickém televizním přijímači.

I web za koncesionářské poplatky

Diskuse se točí i okolo webových stránek a zda by se i ony měly provozovat za koncesionářské poplatky. Podle Oldřicha Bajera záleží na tom, jak se stránkami ČT hodlá naložit. Pokud je to jen distribuční cesta pro to, co už vyrábí, jde podle něj o nutný technologický rozvoj.

„Lidé nebudou televizi stále slevovat jen na Merkurech," říká. Jiná situace by nastala, pokud by chtěla ČT zaměřit své internetové stránky více jako zpravodajský web, které už nesouvisí s tím, co má jako veřejnoprávní stanice v definici.

Související:
Štěpánek (ODS): Česká televize jako bulvár veřejné služby
Poslanci rozhodli, že v České televizi bude reklama jen na ČT2 a ČT4
Liška (SZ): Roman u Moravce - Česká televize jako PR oddělení ČEZ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…