Máme čtyři poslance VV, raduje se poražený Bárta

27.10.2013 7:30

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta oznámil, že Věci veřejné dosáhly pěkného výsledku - získaly hned čtyři poslance. A to i navzdory tomu, že strana v předčasných volbách nekandidovala. Prozradil také, co se bude dít, pokud budou VV znovu podporovat vládu.

Máme čtyři poslance VV, raduje se poražený Bárta
Foto: tan / Hnutí Úsvit
Popisek: Vít Bárta a Tomio Okamura

Před třemi lety vládní Věci veřejné jako celek odmítly podpořit spolupráci s hnutím Tomia Okamury Úsvitem přímé demokracie. Strana se nakonec rozhodla o hlasy voličů vůbec neusilovat. Několik tváří z VV se však na kandidátkách Úsvitu nakonec objevilo a dokonce se dostaly do sněmovny.

Pospíšil porazil Bártu na hlavu

„Věci veřejné děkují všem našim voličů. Získali jsme čtyři poslance - v kraji Ústeckém Davida Kádnera, v kraji Moravskoslezském Olgu Havlovou, v kraji Jihočeském Karla Pražáka a v kraji Královéhradeckém Jiřího Štětinu,“ píše na svém webu šéf strany Vít Bárta.

Pokud se bude příští vláda opírat o hlasy Úsvitu přímé demokracie a tedy i o hlasy poslanců VV, musí prý tito poslanci trvat na prosazení prvků přímé demokracie. Toto téma mají podle Bárty Věci veřejné s Úsvitem přímé demokracie společné.

On sám se do sněmovny nedostal a to i navzdory tomu, že stál v čele kandidátní listiny Úsvitu přímé demokracie v Plzeňském kraji. Ve volbách obdržel 1460 preferenčních hlasů. Místopředseda ODS Jiří Pospíšil, kterého Bárta soustavně kritizuje, naproti tomu v poslaneckých lavicích zasedne a to dokonce se ziskem 10.266 preferenčních hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…