Michal Dlouhý: Politici si berou populární herce jako štít. Ti do politiky ale nepatří

25.02.2017 8:24

O seriálu České televize Bohéma, v němž herec Michal Dlouhý ztvárnil Zdeňka Štěpánka, i o politice. O tom všem pohovořil osmačtyřicetiletý herec v dnešní příloze deníku Právo Magazín.

Michal Dlouhý: Politici si berou populární herce jako štít. Ti do politiky ale nepatří
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

„S Janou Štěpánkovou jsem před Bohémou točil pokračování detektivního seriálu Labyrint. To jsem ještě netušil, koho budu hrát. Jinak bych už na paní Janě vyzvídal všechno možné o jejím otci. Jednou se snad zeptám na údajné nesrovnalosti ve scénáři,“ vyjádřil se Dlouhý. Seriál totiž herečku Janu Štěpánkovou velmi rozčílil. Zobrazení svého otce Zdeňka označila za dehonestaci a lež (psali jsme ZDE).

Dlouhý Štěpánka považuje za velkého divadelníka, který divadlem žil a naslouchal divákům. V té souvislosti se Dlouhý vyjádřil také k tomu, že herec podle něj nepatří do politiky. „Ale ať chce, nebo nechce, divadlo je zrcadlem společnosti,“ zmínil. 

Herec podle jeho slov může ovlivnit hodně lidí. „Hlavně dřív, když bylo jen divadlo a film. A populární herce si politici rádi berou jako štít. Jenže to je zneužívání toho, čeho dosáhli, co umí, proč je mají lidé rádi. Herec má být čistý, vnímavý ke své roli, k tomu, co v ní je napsáno. Politici hrají úplně jiné hry,“ zmínil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…