Migrační krize a obchod s Balkánem. Sobotka pokračuje v lotyšských rozhovorech

06.11.2016 8:26

Setkání s podnikatelskou delegací a návštěva výstavy o Karlu IV. čekají dnes premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) během druhého dne summitu zemí střední a východní Evropy a Číny v Lotyšsku. Zprávu přinesla ČTK.

Migrační krize a obchod s Balkánem. Sobotka pokračuje v lotyšských rozhovorech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Sobotka se v Rize také sejde se svým srbským protějškem Aleksandarem Vučičem, s nímž chce hovořit o možném vstupu jeho země do Evropské unie a o migrační krizi. Sobotku do Rigy doprovází dvanáctičlenná delegace, v níž jsou zastoupeny firmy působící v energetice, dopravě či lázeňství. Delegaci firem vede viceprezidentka Hospodářské komory Irena Bartoňová Pálková. V sobotu jednali podnikatelé na fóru, které navštívil i čínský premiér Li Kche-čchiang.

Na hradě Bauska pořádá pražské Národní muzeum výstavu, která má ukázat význam a postavení Prahy v době panování římského císaře Karla IV. Expozice připomíná i kontakty mezi českými zeměmi a Pobaltím za vlády Lucemburků. V Lotyšsku bude výstava do konce listopadu, kdy se přesune do estonského Tallinnu.

S lídry balkánských zemí řeší Sobotka v Rize migrační krizi i integraci Srbska a Makedonie do Evropské unie. V úvodní den jednání se český premiér setkal mimo jiné se svými protějšky z Makedonie a Chorvatska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…