Ministr Mládek podepsal Memorandum o spolupráci v oblasti Národní politiky kvality, společenské odpovědnosti a odpovědného podnikání

28.04.2015 18:49

Ministr průmyslu Jan Mládek podepsal společně s předsedou Rady kvality ČR Robertem Szurmanem společné Memorandum o spolupráci mezi oběma institucemi. Stalo se tak přesně rok poté, kdy vláda schválila Národní akční plán společenské odpovědnosti organizací v ČR.

Ministr Mládek podepsal Memorandum o spolupráci v oblasti Národní politiky kvality, společenské odpovědnosti a odpovědného podnikání
Foto: ministerstvo průmyslu a obchodu
Popisek: Ministr průmyslu Jan Mládek podepsal společně s předsedou Rady kvality ČR Robertem Szurmanem společné Memorandum o spolupráci mezi oběma institucemi.

„Oblast kvality, společenské odpovědnosti a odpovědného podnikání zatím není u řady českých firem takovou prioritou a není tak jasným podnikatelským tématem jako třeba v Německu či ve Skandinávii. To samozřejmě vůbec neplatí paušálně. Existuje řada velkých nadnárodních společností, které jsou u nás hybatelem tohoto procesu stejně jako malé a střední firmy, které jsou ve své branži synonymem férového podnikání a ve svém regionu hrají nezastupitelnou roli v oblasti společenské odpovědnosti. Nicméně vnímáme kvalitu jako nespornou konkurenční výhodu pro ty firmy a podnikateli, kteří ji cíleně budují a řídí. A proto chceme ještě těsněji spolupracovat s Radou kvality, která je odborným gestorem řízení kvality a společenské odpovědnosti u nás,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Memorandum se proto týká rozšíření dosavadní spolupráce mezi MPO a Radou kvality ČR, aktivního prosazování společných zájmů a prohloubení vzájemné informovanosti v oblasti Národní politiky podpory jakosti respektive Národní politiky kvality.

„Pro Radu kvality je podpis memoranda významnou pomocí. Jsme věcným a odborným gestorem aktualizace Národního akčního plánu společenské odpovědnosti organizací v České republice a součinnost s MPO je pro úspěch naší práce nezbytná. Naše spolupráce je zaměřena především na podporu aktivit pro podnikatelský sektor, kde úspěšně fungují například programy Česká kvalita, Národní ceny kvality či Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost. Druhou cílovou oblastí je podpor aktivit pro veřejnost. Tady se soustředíme na pořádání seminářů a informační kampaně,“ říká předseda Rady kvality ČR Robert Szurman.

Rada kvality se chce společně s MPO zaměřit i na semináře, konference a společné projekty pro podnikatelský sektor i veřejnost.
Například 23. dubna byly v Praze na Žofíně slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže „Manažer roku 2014“. Ve dnech 12. a 13. května hostí Ostrava Mezinárodní konferenci Kvalita – Quality 2015 a 3. června vyhlásí výsledky Ceny hejtmana za společenskou odpovědnost v Plzeňském kraji.

Důležitým krokem v oblasti společenské odpovědnosti u nás je též vstup největší světové CSR platformy na světě – sítě Global Compact do ČR. Pod patronací MPO se začátkem dubna uskutečnil slavnostní akt vzniku Národní sítě Global Compact ČR, její hostitelskou organizací je Asociace společenské odpovědnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…