Miroslav Polreich: Rusáci nás vyžerou, strašili nás po revoluci migrací z východu. Kaddáfí doplatil na to, že na Sahaře zapomněl stavět sjezdovky pro bohaté Evropany

08.09.2015 12:06

Před vyvoláváním strachu a fobií z uprchlíků varuje bývalý rozvědčík Miroslav Polreich s tím, že by to mohlo vést k fašizaci společnosti. Upozornil v této souvislosti na to, že krátce po roce 1989 byl podobný, prý zcela neopodstatněný strach vyvoláván záměrně – tehdy ovšem nikoli z muslimů, ale z Rusů.

Miroslav Polreich: Rusáci nás vyžerou, strašili nás po revoluci migrací z východu. Kaddáfí doplatil na to, že na Sahaře zapomněl stavět sjezdovky pro bohaté Evropany
Foto: Hans Štembera
Popisek: JUDr. Miroslav Polreich

Polreich upozorňuje na to, že vyvolávání strachu a fobií ve veřejnosti se mocným vyplácí. Proč? „Moc se stává efektivní, pokud je vedena v atmosféře strachu, jen nejistý člověk a společnost jsou snáze ovladatelní a manipulovatelní,“ vysvětluje bývalý rozvědčík.

Celý text je ZDE

A přidává příklad z nedávné minulosti. „Po rozpadu bipolárního světa jsme se překvapivě dozvěděli, že Rusko je svobodné (bez hranic), a tak se do Československa přesune 10 až 15 milionů Rusů. Nikdo to dnes už nepřipomíná, ale před 25 lety se na této kampani podílel nejen bulvár. Ministerstvo vnitra pod vedením Jana Rumla ve spolupráci s armádou připravovalo nejen místa, ale i koridory, jimiž budou miliony lidí naváděny. A k tomu nás ‚Rusáci‘ měli samozřejmě vyžrat,“ připomíná Polreich a ironicky dodává, že Rusové „kupodivu nepřišli, ale rusofobie je živena dále, pod jinými, stejně nesmyslnými záminkami“.

K migraci přispívá i nedostatek vody. Jako první si to uvědomil Kaddáfí

Ohledně současné uprchlické vlny připomíná, že migrace bývá způsobena většinou ekonomickými a existenčními důvody, přičemž oba tyto důvody zpravidla souvisejí. Nově k tomu ale přibývá faktor nedostatku vody. I v tomto ohledu si Polreich neodpustil trochu ironie: „Myslím, že jako první to rozpoznal libyjský Muammar Kaddáfí, který přistoupil k budování mohutných zavlažovacích systémů, ale opomenul pro nás, bohaté Evropany, stavět na Sahaře lyžařské sjezdovky jako v Dubaji. Také na to doplatil.“

Bombardování IS je nesmyslné

Nepřímo kritizuje bombardování Islámského státu koalicí západních a arabských států. Vzdušné útoky prý IS zničit nemohou. „Bez vojenského významu nemá bombardování význam ani politický, a je tudíž nesmyslné. Snad s výjimkou podněcování masivní migrace. Nabízí se proto možnost zastavit vojenské operace a pak třeba dát na amerického politologa Fareeda Zakariu, podle něhož je „jednání s teroristy jediným způsobem, jak je porazit“, domnívá se Polreich.

Kritizuje také politickou reprezentaci EU, která podle něj problém migrace neřeší, když lidi zařazuje pod kvótu, kterou je třeba někam umístit, obvykle tam, kde nikdo být ani nechce.

To ministru vnitra nikdo neřekl?

Kritizuje ale i postup českých úřadů, které umísťují uprchlíky, které zachytí na našem území, do azylových zařízení. Ta Polreich označuje slovem „lágry“. „Budou v našem lágru, ačkoli je známo, že až se z něj snad jednou dostanou, beztak zamíří tam, kam chtěli původně, do místa určení, kde už žijí jejich blízcí. To ministru vnitra nikdo neřekl? A on si jen dovede říci o miliony na krytí nákladů pro tuto tranzitní přestávku,“ naznačuje, že takto vynaložené peníze jsou vyhozené z okna.

Českou vládu kritizuje i za to, že se zavazuje dobrovolně přijmout několik stovek uprchlíků: „Pokud vláda říká, že přijme stovky lidí, kteří s ČR ani nechtějí mít nic společného, tak ať vysvětlí, na jakém právním a humanitárním základě je její rozhodování o životech těchto lidí založeno,“ píše Polreich.

Závěrem upozorňuje, že je velmi nebezpečné podporovat tendenci politiků i médií vyvolávat různé fobie a atmosféru strachu, které podle něj nemají reálný základ, ale zato usnadňují mocenské ovládání naší společnosti. „Člověk není číslo a lidé nejsou kvóta. Pokud to přijmeme, vstupujeme na cestu fašizace,“ varuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

22:58 Další velký plán, jak zatočit s „dezinfem“. Tentokrát od Lipavského. Ozval se smích

Piráti představili svůj 12bodový plán pro boj s dezinformacemi, v němž požadují, aby další ministers…