Mně chtěli vypálit barák! Andrej Babiš a Miroslav Kalousek opět v sobě

04.11.2015 10:56

Veselo dnes bylo v Poslanecké sněmovně, kde se sešel její rozpočtový výbor. K jednání měl totiž návrh na vyšší zdanění hazardu, který tlačí ministr financí Andrej Babiš. Největším oponentem byl Miroslav Kalousek, jako již v prvním čtení na sněmovním plénu.

Mně chtěli vypálit barák! Andrej Babiš a Miroslav Kalousek opět v sobě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hosty pořadu Otázky Václava Moravce ze Žižkovské věže byli ministr financí Andrej Babiš a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek

Kalousek totiž hned na úvod jednání vyjádřil názor, že zvýšení zdanění jen posílí nelegální hazard. Pak zmínil, že podle jeho informací provozuje nelegální hazard u nás zejména albánská mafie. „Máte nějakou dohodu s albánskou mafií?“ ptal se ministra financí.

Andrej Babiš se však tentokrát podle líčení svého serveru iDNES.cz vytočit nenechal. A Kalouskovi odpověděl, jaký má ve skutečnosti vztah k albánské mafii: „Albánská mafie mi chtěla přepadnout barák. Měl jsem v zahradě policii asi čtyři měsíce."

A na Kalouskovu adresu dodal: „Pro většinu podnikatelů v zemi jste byl vždy symbolem korupce." Další se do něj pustil Zbyněk Stanjura z ODS, který se Babiše ptal, zda mu jde o peníze. „Ano, jde o peníze. Proč bychom přišli o 2 miliardy?“ přitakal ministr.

Stanjuru pak také zajímalo, jak Babiš dospěl k daňovým sazbám 23 a 28 procent. „To je otázka na moje koaliční partnery,“ odvětil ministr. Tato čísla totiž podle něj přinesli na koaliční vyjednávání zástupci ČSSD a lidovců Milan Chovanec a Jan Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…